Burgemeester Janssen reikte in 2019 de Impact Award uit aan onder andere Arnout van Dijk van Samen Slim Rijden Zeist.
Burgemeester Janssen reikte in 2019 de Impact Award uit aan onder andere Arnout van Dijk van Samen Slim Rijden Zeist. Rotary Op Seyst

Impact Event: mobiliteit

Overig

ZEIST In Zeist wordt al hard gewerkt aan duurzame mobiliteit. Denk aan de elektrische deelauto’s van Samen Slim Rijden en de groei van het aantal elektrische personenauto’s en laadpalen. Maar als het gaat om bijvoorbeeld de bevoorrading van winkels en de bezorging van de toenemende stroom online bestellingen valt er nog veel milieuwinst te behalen. 

Daarover gaat het Impact Event Duurzaam Zeist, dat op 9 maart van 18.30 tot 21.30 uur wordt uitgezonden vanuit de KNVB Campus en gratis online te volgen is.  Maarten Bos sprak met Karin Swinkels en Jacqueline Verbeek-Nijhof van de Duurzaamheidscommissie van Rotaryclub Op Seyst. 

,,Het Impact Event Duurzaam Zeist is een initiatief van de Rotaryclub en wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente en diverse organisaties en bedrijven in Zeist. Om het bij te wonen, hoef je zelf niet te reizen, wel zo duurzaam. Via de chat kun je vragen stellen en meepraten.
Het evenement staat - de naam zegt het al - in het teken van duurzaamheid. Het jaarthema voor 2022 is Duurzame Mobiliteit. Na 9 maart volgen er twee bijeenkomsten waarin specifieke thema’s concreter worden uitgewerkt.
Het doel van het evenement is het uitwisselen van kennis over duurzaamheid tussen burgers, private organisaties, publieke organisaties en de wetenschap. De nieuwe Minister van Klimaat Rob Jetten opent de avond met een videoboodschap. Daarna volgt een toespraak van burgemeester Koos Janssen. Vervolgens zet dr. ir. Richard Smokers van TNO het thema duurzame mobiliteit breed neer. ,,Daarna zoomen we in op lokale duurzame logistiek tijdens een bijdrage van Melchior Blok, directeur van een logistiek bedrijf. Na de pauze is er een politieke tafel over duurzame mobiliteit.”
Met nog een week te gaan naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan kandidaten van verschillende politieke partijen met elkaar in debat, aan de hand van vragen van het publiek.

AANMELDEN

Samen Duurzaam Zeist (SDZ) is partner van het eerste uur van dit initiatief. SDZ wil bewoners van Zeist helpen verduurzamen en concrete handvatten bieden om direct aan de slag te gaan. Meedoen op 9 maart? Aanmelden kan via www.impacteventduurzaamzeist.nl