Afbeelding
Picasa

Stable Roof Jazz Band bij herstart Jazz Club Zeist

Overig

ZEIST Jazz Club Zeist pakt de draad weer op met een concert van de Stable Roof Jazz Band, op zondagmiddag 13 maart in het Torenlaan Theater. Stable Roof Jazz Band behoort al jarenlang tot de top van de Nederlandse traditionele jazz-scene. Ook in het buitenland, met name in Duitsland, weet men de band op waarde te schatten.

Inmiddels is de band begonnen aan een nieuw hoofdstuk. De originele naam (gebaseerd op de eerste repetitieruimte) werd in ere hersteld, de bluesgitaar vervangen door een piano en het repertoire aangepast aan de nieuwe bezetting. Was vroeger de Engelse Trad-jazz sterk stijlbepalend, nu is er een evenwichtig, afwisselend en mooi gearrangeerd programma samengesteld met stukken van diverse grootheden uit de jazzhistorie.

Nieuw elan bij de bandleden, dat zijn uitwerking niet mist op het podium. De ware jazzliefhebber komt volledig aan zijn trekken. De Stable Roof Jazz Band bestaat uit Ton van Brussel – cornet/vocals/arrangementen; Peter de Klerk – klarinet/saxen; Victor Bronsgeest - trombone; Henk Hoedemaker - piano; Willem Deutekom - banjo; Wietze van Foeken - contrabas en Willem van den Toorn - drums.

Jazz Club Zeist geeft zijn concerten altijd in het Torenlaan Theater, aan de Torenlaan 38 in Zeist. De zaal is open vanaf 14.00 uur en het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 12,50 zijn aan de zaal te koop. Reserveren kan via www.jazzclubzeist.nl. Tijdens het concert blijft de bar open en er kan gedanst worden.