JW Roy in het Beauforthuis

JW Roy in het Beauforthuis

AUSTERLITZ JW Roy is geworteld in de Amerikaanse singer-songwriter traditie, is gepokt en gemazeld in pop, urban en filmmuziek en vaste (mede)componist van Guus Meeuwis. Hij kent zo’n beetje alle kanten van het vak. In een tournee naar aanleiding van het tweede en derde lustrum van zijn Brabantstalige albums ‘Laagstraat 443’ en ‘Ach,Zalig Man’ doet hij ook het Beauforthuis aan. Beide albums zijn geïnspireerd op bijzondere plekken voor JW, en het waren de eerste waarop hij Brabants zong. JW Roy speelt op zaterdag 5 maart vanaf 20.15 uur. Kaarten zijn te koop via via beauforthuis.nl. Het Beauforthuis staat aan de Woudenbergseweg 70 in Austerlitz.


HipHopdag

ZEIST Popschool (van het KunstenHuis) presenteert op donderdag 3 maart: Hiphop Dag 2022!
Met veel workshops voor 9 t/m 16 jaar: Beats leren maken met producer Spijk Groenendijk (14.00-15.00) in De Klinker en Rapworkshop met MC ReaZun (bekend van o.a. Kyteman, DiggyDex) en Stach (16.00-17.30) in De Peppel. Voor maar 3 euro krijg je een passe-partout met toegang tot beide workshops. Meld je aan op kunstenhuis.nl/hiphop-dag-2022.


Anita van Soest en Bas Verheijden
spelen 'Belle'

ZEIST Op woensdag 9 maart om 20.00 verandert de Grote Kerk Driebergen voor één avond in Slot Zuylen, als actrice Anita van Soest en pianist Bas Verheijden 'Belle' uitvoeren: een voorstelling over het leven en de liefdes van Belle van Zuylen, omlijst met pianomuziek van vrouwelijke componisten zoals Fanny Mendelssohn, Clara Schumann, Céçile Chaminade, Lily Boulanger en anderen. Al deze vrouwen moesten dezelfde strijd voeren om zich staande te houden in een mannenwereld. De regie is in handen van Margaret Steur. Laat u meenemen in dit levensverhaal en ontdek dat Verheijden voor deze ene keer zelfs een beetje acteert. Kaarten à 15 euro zijn te reserveren via basverheijdenpianist@gmail.com. Meer info op:
www.basverheijden/
maestros-van-dichtbij


Gedichtenwedstrijd 

ZEIST Stichting Literaire Activiteiten Zeist, KunstenHuis Idea Zeist en Vereniging TAALPODIUM organiseren voor de zevende keer de LiteratuurPrijs Zeist. Daar hoort een open gedichtenwedstrijd bij. Deelnemers kunnen tot uiterlijk 31 juli met een niet eerder gepubliceerd gedicht meedoen aan de wedstrijd. Het thema is naar eigen keuze. Het wedstrijdreglement en de voorwaarden zijn te vinden op www.literairzeist.nl. Op 18 november wordt de uitslag bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in De Klinker (muziekschool en bibliotheek).
De jury wordt gevormd door Cees van Domselaar, dichter/schrijver/neerlandicus, Nanny Luijsterburg dichter/schrijver/beeldend kunstenaar en Fred Penninga, dichter/schrijver/uitgever/adviseur literair Zeist en lid van het Utrechts Dichtersgilde.