Afbeelding
Carol Dohmen

Flairck-coryfee Erik Visser viert zeventigste verjaardag in Beauforthuis

19 november 2022 om 21:22 Mensen

AUSTERLITZ Afgelopen woensdag vierde Flairck-coryfee Erik Visser in het Beauforthuis zijn zeventigste verjaardag. 

Visser richtte, samen met Peter Weekers, in 1978 de legendarische muziekgroep Flairck op. Het was de eerste muziekgroep die de Nederlandse theaterwereld introk. 

Flairck werd wereldwijd bekend door bijzondere samenwerkingsprojecten met balletgroepen, acrobaten en gastmusici. 

GITAARACADEMIE In Austerlitz, waar hij zich begin deze eeuw vestigde, startte hij de Gitaaracademie. Hij ontdekte onder andere aanstormend talent Lars Doornkamp. 

ZIGEUNERMUZIEK Rond 2008 hernieuwde hij de samenwerking met de virtuoze zigeunermusici van de Basily familie. In diezelfde periode werd bij Visser Parkinson vastgesteld. Dit weerhield hem niet van het maken van een aantal nieuwe producties en concerten. Uiteindelijk trad hij terug.

ODE Het verjaardagsfeest was een ode aan zijn tomeloze inzet om nieuwe muziek te maken en anderen een podium te bieden. Een optreden van een aantal oud-Flairckmuzikanten ontbrak daarbij niet. 

PARKINSON De jarige hield een grootse toespraak, waarin hij op humoristische wijze zijn ervaringen met Parkinson deelde. Vanzelfsprekend sloot hij af met een kort optreden, samen met zijn vriend Tucsi Basily, die aan dezelfde ziekte lijdt. De virtuositeit van beide mannen is onverslagen.