Saestum verovert eerste periodetitel

21 november 2022 om 11:14

ZEIST De voetballers van Saestum veroverden zaterdag de eerste periodetitel in de vierde klasse. De formatie van scheidend coach Gerard Pouw won met 2-1 van OSM'75 uit Maarssenbroek.

De doelpunten kwamen op naam van Nick Garia en aanvoerder Jeffrey van Maanen. De captain gaf ook de assist bij de 1-0. Door de winst van de periodetitel verzekerde Saestum zich in elk geval van nacompetitievoetbal, mocht het kampioenschap geen haalbare kaart zijn. ,,Ik ben trots op de jongens dat we met flair en zelfvertrouwen deze wedstrijd in gingen en daarom ook staan waar we horen te staan”, aldus coach Pouw.


Robin van Holst
vertrekt bij DOSC

DEN DOLDER Robin van Holst vertrekt na dit seizoen bij zaterdagderdeklasser DOSC uit Den Dolder. Ook zijn rechterhand houdt het voor gezien.

Van Holst is in Den Dolder bezig aan zijn vierde seizoen. Momenteel neemt DOSC de twaalfde plaats in de derde klasse C in. Deze week zijn de spelers ingelicht over het besluit. Zowel de trainer als de club en spelers zijn toe aan iets anders. Ook assistent-coach Arjen Grapendaal stopt bij DOSC.


Jonathan geeft ruime
voorsprong weg

ZEIST In de tweede klasse leed Jonathan op eigen veld een onnodige nederlaag tegen Dieren: 3-4. SV Zeist heeft in de derde klasse de smaak onder trainer Hans Cozijn flink te pakken.

Jonathan begon uitstekend tegen Dieren en nam een 3-1 voorsprong. Pas na rust ging het fout voor de Zeister formatie. Individuele fouten nekten Jonathan dat met 3-4 onderuit ging. In de derde klasse won SV Zeist met 3-1 van Odysseus’91. De ploeg van Hans Cozijn, die op Dijnselburg ondertussen door het leven gaat als Hans Kazan, staat gedeeld derde. DOSC uit Den Dolder verloor met 2-0 bij Altius en zakte naar de laatste plaats.

FZO en Patria In de vierde klasse speelde FZO met 1-1 gelijk bij Voorwaarts, Patria zegevierde met liefst 10-1 over DWSM. Patria bezet een knappe vierde plaats, FZO staat daar net onder op plek vijf. In de vijfde klasse eindigde Austerlitz - SVF in 1-1. De formatie van Denny Mater staat zesde, maar het verschil met koploper SVMM bedraagt twee punten.


Trimhockey bij
Schaerweijde

ZEIST Hockeyclub Schaerweijde biedt de mogelijkheid voor trimhockey. Dat is een vorm van hockey voor beginners, gevorderden en vergevorderden.

Altijd al eens willen weten wat uw kind leert op een hockeyveld? Dan is trimhockey misschien iets voor u. Omdat deze vorm van hockey ook aan beginners vanaf achttien jaar wordt aangeboden, zijn basisvaardigheden niet nodig. Schaerweijde biedt ook trimhockey aan voor gevorderden en vergevorderden met mogelijkheden op maandagavond, woensdagochtend en vrijdagochtend. Vragen? Mail naar trimhockey@schaerweijde.nl.