Elke huiskamer is geschikt voor Gluren bij de Buren. Ook een studentenkamer of een etagewoning.
Elke huiskamer is geschikt voor Gluren bij de Buren. Ook een studentenkamer of een etagewoning.

Doe mee met Gluren bij de Buren

21 november 2022 om 17:10

Plek voor huiskamers én voor artiesten 

ZEIST Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren komt zondag 5 februari voor de vijfde keer naar Zeist. Het festival opent vele voordeuren voor intieme huiskamerconcerten. De organisatie zoekt lokale podiumkunstenaars van allerlei disciplines en gastvrije bewoners die de optredens bij hen thuis hosten. Aanmelden kan tot en met zondag 18 december via www.glurenbijdeburen.nl. 

Gluren bij de Buren verlaagt drempels voor ontmoetingen in de wijk en biedt een podium aan lokale acts. Elke act geeft drie optredens van een half uur, vrij toegankelijk voor publiek. Zo kunnen buurtgenoten en andere liefhebbers een eigen route door de gemeente Zeist samenstellen en van optreden naar optreden hoppen. 


ALLE PODIUMKUNSTENAARS Allerlei soorten podiumkunstenaars worden uitgenodigd om de vloerkleedpodia te betreden: van jazzbands tot rappers, verhalenvertellers tot goochelaars, van balletdans tot theater. Het formaat van de huiskamer maakt niet uit. Zowel vrijstaande villa's als knusse studentenkamers kunnen tijdens Gluren bij de Buren worden omgetoverd tot een eendaags podium voor lokale performers. Programmamaker Paulien van der Klij: ,,Gluren bij de Buren is elke editie weer een groot succes in het culturele Zeist. Na een paar mooie zomeredities in tuinen van Zeist kijk ik nu weer uit naar een knusse huiskamereditie. In alle kernen van de gemeente is het altijd heel gezellig! Dit enthousiasme leeft ook zichtbaar onder de buurtbewoners. Laten we alle huiskamers weer omtoveren tot podium en er een mooie gastvrije editie van maken.''

Wil je als organisatie meedoen met Gluren bij de Buren? Het festival staat altijd open voor lokale samenwerkingspartners om mee op te trekken en een impactvolle editie van het festival te organiseren. Neem vooral contact op met de organisatie. Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne in samenwerking met Khabbaz.


[Gluren bij de buren, zondag 5 februari 2023 van 12.00 tot 17.00 uur.  Gratis toegang, een vrijwillige bijdrage is fijn.

[www.glurenbijdeburen.nl