Wandelen voor mensen met een dementie

16 november 2022 om 20:11

ZEIST Tennisvereniging Griffensteyn biedt vanaf 2 december wekelijks wandelen voor mensen met een dementie. De groep verzamelt om 13.30 uur bij het clubhuis aan de Waterigeweg 43. Na een kop koffie of thee start de wandeling. Naasten kunnen elkaar ontmoeten in het clubhuis of meelopen. Na een wandeling van twee of drie kilometer is de groep om 15.00 terug op het startpunt. Aanmelden hoeft niet, maar mag wel: Sarah Verkruijssen, Stichting Naburen, sarah@naburen.com


Onderhoud aan Zeister bos

ZEIST De komende weken vinden snoei- en zaagwerkzaamheden plaats langs wegen en paden in het Zeisterbos. Voor de veiligheid van bezoekers van het Zeisterbos verwijdert terreineigenaar Utrechts Landschap dood hout en risicovormende takken.  

De bomen hebben veel te lijden gehad van de vele lange, droge zomers. Door gebrek aan water sterft er steeds een deel af en verliest een boom het herstellend vermogen.  

Eerder dit jaar hebben boomexperts een controle uitgevoerd op de wandel-, fiets- en ruiterpaden, wegen en parkeerterreinen in het Zeisterbos. Daarbij zijn de mogelijke risico's in kaart gebracht. De aanwezigheid van dierennesten is in kaart gebracht. Werkzaamheden aan dergelijke ‘faunabomen' worden uitsluitend uitgevoerd als het echt niet anders kan vanwege de veiligheid.