Film en fotowedstrijd Orange the World

19 november 2022 om 21:12

ZEIST Ook dit jaar doet Zeist, net als bijna alle gemeentes in Nederland, weer actief mee met Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit loopt van 25 november tot 10 december.


In dit kader worden wereldwijd bekende gebouwen oranje verlicht, ook in Zeist. Vanaf 25 november kleurt Het Rond oranje: het gemeentehuis, FIGI, en wellicht ook de Hermitage en Mido worden oranje aangelicht. Ook wordt op die dag om 19.00 uur als start van de campagne de film ‘Call Jane' gedraaid in Figi, na een korte introductie door wethouder Angela Weltink. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Figi.

LICHT IN BEWEGING De Soroptimistclub Zeist houdt de fotowedstrijd ‘Licht in beweging'. Mail je foto uiterlijk op 3 december o.v.v. naam, e-mailadres en telefoonnummer naar fotowedstrijd_orangetheworld@outlook.com. De prijsuitreiking is op 9 december om 17.00 uur in het gemeentehuis, de winnaar krijgt van tevoren persoonlijk bericht.
Door een foto in te sturen geef je automatisch toestemming om de foto (met naamsvermelding) te publiceren.


JURY De foto's worden beoordeeld door een jury bestaande uit fotograaf Mel Boas, Miriam Oude Wolbers en Marion Meijs, beiden hobbyfotograaf en Zeister Soroptimist. Zij bepalen de winnaar en over de uitslag wordt niet gediscussieerd. De winnende foto wordt een maand lang tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis.
Ook krijgt de winnaar een cadeaubon van 50 euro.