Afbeelding

Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist

7 jul, 07:27 Atletiek

ZEIST AV Fit organiseerde op atletiekbaan Dijnselburg de laatste wedstrijd uit de pupillencompetitie voor onze regio. Met driehonderd atleten tussen de 6 en 12 jaar oud van de deelnemende verenigingen uit Amersfoort, Nijkerk, Huizen, Zeewolde en natuurlijk Zeist betekende dit topdrukte voor AV Fit!

De hele atletiekbaan, beide aanlopen voor het vortex-werpen, speerwerpen voor jonge atleten, en bijvoorbeeld alle hoogspringmatten waren tegelijkertijd in gebruik.

 

PRESTATIES JEUGD FIT Tijdens de wedstrijden kunnen onze atleten laten zien waar ze zo hard voor getraind hebben. Opvallen waren de prestaties van Marijn Rutten (8 jaar, jongens pupillen C). Hij benaderde het clubrecord vortex-werpen, de voorloper van het speerwerpen. Timme Mellink haalde in dezelfde groep de tweede plaats in het eindklassement. Majorie van Wegen wist een tweede plek te behalen bij de meisjes pupillen A1 (9 jaar). Julia Kortooms bleef daar niet ver achter: ze werd derde bij de meisjes pupillen C (8 jaar). Diezelfde plek wist Mare Mellink te halen bij de allerjongste deelnemers (meisjes pupillen D – 6 jaar).

PROGRESSIE Het allerbelangrijkste doel van AV Fit met deze wedstrijden is natuurlijk het plezier dat de atleten, jong en oud, halen uit de deelname aan de wedstrijden. Samen sporten met kinderen uit je trainingsgroep en samen met kinderen van andere verenigingen is hartstikke leuk. Soms is het ook heel spannend, en lang niet alles gaat in één keer goed. Door te trainen en te oefenen, gaat gelukkig iedereen vooruit. Dat bleek ook in deze competitie: wat in de eerste wedstrijd nog moeizaam ging, lukte in de tweede en derde wedstrijd al veel beter.

FINALE IN SOEST Per leeftijdscategorie gaan de beste 15 atleten en de beste vijf ploegen door naar de finalewedstrijd in Soest (zaterdag 10 september).

advertentie
advertentie
Afbeelding
En weg zijn de borden... 6 uur geleden
Afbeelding
‘Plogging’: ruim zwerfafval Vuelta-parcours op 8 uur geleden
Afbeelding
Zondagmiddag in Slottuintheater: popconcert voor kinderen 14 uur geleden
Afbeelding
Saestum Skills Clinic voor kinderen 14 uur geleden
Afbeelding
Masterclasses voor strijkkwartetten 17 uur geleden
Afbeelding
Open tuin met zilverwerk uit Zeist 11 aug, 16:13
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta op 19 en 20 augustus 11 aug, 14:55