Deelnemers klaar voor de start van de Blue Monday Run
Deelnemers klaar voor de start van de Blue Monday Run Road Runners Zeist

Hoe Blue Monday een leuke dag kan worden

6 januari 2023 om 21:24 Atletiek

ZEIST Loopgroep Road Runners Zeist en Loopgroep Zeist hebben de handen ineen geslagen. Samen organiseren zijn een hardloop- en wandelevenement met start vanaf verlichte skeelerbaan Blikkenburg (Filosofenlaantje 1) op maandag 16 januari, 19.30 uur. Dit is de derde maandag van het nieuwe jaar. Deze dag wordt ook wel Blue Monday genoemd.

Blue Monday, de derde maandag van het jaar schijnt de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. Maar deze dag kan gewoon hartstikke leuk eindigen en kan de eerste stap zijn naar een nieuwe hobby.  ,,Wat nou deprimerend, we gaan met zijn allen een stukje hardlopen of wandelen’’, meldt de organisatie van dit evenement.

PROGRAMMA Het programma start om 19.30 uur met een gezamenlijke warming up. Daarna starten de hardlopers met één, twee of drie rondjes rennen. Ieder rondje is 2,5 kilometer. De wandelaars starten daarna. Zij wandelen deze avond 2,5 of 5 kilometer. De start is op de skeelerbaan Blikkenburg, Filosofenlaantje 1 te Zeist. Het rondje gaat grotendeels over door straatverlichting verlichte fiets- en wandelpaden rond Slot Zeist. Deelnemers wordt gevraagd om loopverlichting te dragen, zodat iedereen goed zichtbaar is voor het overige verkeer. Na afloop is er voor iedereen water, koffie, thee of chocolade melk met wat lekkers erbij.

OPGEVEN Je kunt je opgeven door het formulier in te vullen op: www.rrzeist.nl of op: www.loopgroepzeist.nl

Lopers en wandelaars uit Zeist en omgeving kunnen de stichting Mind steunen door mee te doen aan de Blue Monday Run. De deelnemers ontvangen een tikkie voor de vrijwillige bijdrage. Het maximaal aantal deelnemer is honderd.

De Blue Monday run is een initiatief van stichting Mind 

De MIND missie: een samenleving waarin we psychische gezondheid koesteren, daarin investeren en alles doen om onnodig psychisch leed te voorkomen. Iedereen die nu of in de toekomst te maken heeft met psychisch leed kan rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg. Alle donaties worden ingezet om deze mentaal gezonde samenleving te bereiken. Meer informatie: www.wijzijnmind.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie