Janny: ,,Door de goede begeleiding merkte ik binnen een aantal maanden al resultaat."
Janny: ,,Door de goede begeleiding merkte ik binnen een aantal maanden al resultaat." OTTO WALTER

60-plussers: sterker door ZilverFitness

22 sep, 10:02 Overig

ZEIST ZilverFitness is een sportprogramma speciaal voor 60-plussers. Begeleid door ervaren vaste coaches en in kleine groepen, maar zonder contract waar je lang aan vast zit. De functionele trainingen bevatten naast conditieverbetering ook bot- en spierversterkende oefeningen. 

ZilverFitness heeft achttien locaties in Nederland en organiseert een gratis startbijeenkomst met uitleg en proefles in Zeist. Schrijf je in via www.zilverfitness.nl voor die startbijeenkomst op dinsdag 4 oktober vanaf 10.15 uur.

KWART MINDER SPIERMASSA Ben-Anne (55) van ZilverFitness vertelt: ,,Na je dertigste neemt de botdichtheid af en worden je spieren langzaamaan wat dunner. Elk jaar lever je een klein beetje spiermassa in. Naarmate je ouder wordt gaat dat sneller en op 70-jarige leeftijd is dat gemiddeld 3 procent per jaar. Tien jaar achter elkaar zo’n afname betekent dat je ongeveer 25 procent van je totale spiermassa kwijtraakt. Logisch dat sommige zaken dan moeilijker gaan.”

ERIK SCHERDER Volgens neurowetenschapper Erik Scherder houden beweging en krachttraining je afweersysteem op peil. Het houdt je lijf in conditie en verkleint het risico op ernstige gevolgen van onder meer corona. De kans op dementie lijkt af te nemen. Ook de Gezondheidsraad adviseert om minimaal tweemaal per week bot- en spierversterkende oefeningen te doen.

KLEINE GROEPEN Je traint in kleine groepen, altijd onder leiding van een gediplomeerde vaste coach gedurende het gehele lesuur. Ben-Anne: ,,Het is daarbij de bedoeling dat de oefeningen zwaar genoeg zijn en dat je je spieren gaat voelen. Dat is nodig om sterker te worden. De grootste uitdaging zit in de houdingsspieren. Dit zijn de niet zichtbare, diepgelegen spieren rondom het bekken en tegen de ruggengraat aan. Zij zorgen voor een stabiele romp. Deze spieren train je niet door een wandeling, maar juist met losse gewichten en het hele lichaam.”

GRATIS STARTBIJEENKOMST De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de eind 50 en eind 70. ZilverFitness is vooralsnog op maandag, dinsdag en donderdag om 10.15 en 11.30 uur. Kijk op www.zilverfitness.nl voor het filmpje en schrijf je in voor de gratis startbijeenkomst op 4 oktober of voor een gratis proefles op een andere datum. Liever telefonisch? Bel 030 - 752 35 48.

Adres: Woudenbergseweg 19 E2, 3707 HW Zeist, in de sportschool van CrossFit Seyst op het bedrijventerrein tegenover Hotel Oud London.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Rectificatie: geen OZB, wel grotere lastenstijging voor huurder 6 uur geleden
Afbeelding
Kustroute Zeist houdt veiling voor Oekraïne 11 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist 13 uur geleden
Afbeelding
Zeister Vrijwilligersprijzen: meld jouw organisatie aan! 16 uur geleden
Afbeelding
Hans en Jack Bel aan de start: het zit in de familie 17 uur geleden
Afbeelding
Koppers van FZO speelde ooit met Daley Blind 20 uur geleden
Afbeelding
Jaap Bijl uit Zeist in Lego Masters op RTL4 gisteren