Feest en tranen. Foto: Nasir Javid
Feest en tranen. Foto: Nasir Javid

Schaerweijde verliest en blijft in de overgangsklasse

12 juni 2017 om 06:58 Sport

Almere / Zeist - Almere wint ook de 2e wedstrijd van de playoffs na een gelijkstand met shoot-outs. Schaerweijde blijft in de overgangsklasse. Nasir Javid doet verslag.

Binnen enkele minuten in het begin van de wedstrijd  werd Schaerweijde  verrast  door het doelpunt uit een strafcorner genomen door Terrance Pieters. Net voor de rust maakte oranje-speler Jonas de Geus 2-0 op een goede gespeelde strafcornervariant door Pieters.

Schaerweijde had mooie acties, maar Almere hield de voorsprong vast tot de  59ste  minuut van de wedstrijd. Toen de aanvaller Pieters met een gele kaart op de bank moest plaatsnemen, wist Schaerweijde haar kans te benutten. De 18-jarige Jur van der Have  scoorde 2-1.

In de laatste dying seconde van de wedstrijd  zag de scheidsrechter een overtreding  binnen de cirkel van Almere. Scott Tupper mocht nog een laatste keer proberen om Almere tot shootouts te dwingen. Dit lukte, de eindstand tijdens de officiële speeltijd werd 2-2. Even was het stil in Almere. De meegereisde Schaerweijde-fans haalden opgelucht adem.

Shout outs

De spanning liep hoog op. 
1ste : Jur  van der Have scoort en Almere  mist (0 -1)
2de : Casper Horn mist en Almere scoort (1-1) 
3rd : Heath Simpson naast en Almere scoort (2-1)
4de:  Jasper van der Muelen Wolf scoort en NL international Jonas de Geus mist (2-2)
5de:  Coen Merkx  creëert een strafbal, Tupper Scoort en Almere scoort de opnieuw een gelijkstand (3-3).
Een sudden death shoot-out moest de beslissing brengen.
6de : Jonas de Geus scoort voor Almere. De jonge speler Jur van der Haven mist voor Schaerweijde (4-3). Einde wedstrijd en feest voor de mannen van de Argentijnse  coach  Alex Verga. 

Complimenten

“Ik kan niet beschrijven hoe blij  ik ben. Complimenten aan Schaerweijde, dat ze zo goed hebben gespeeld  tijdens beide rondes van de play-offs. Eigenlijk hebben  ze beide play-off finales  gelijk gespeeld, behalve die ene verliezende partij tegen SCHC”, zei de Almeres Pasha Gademan.  Volgend jaar stopt Pasha als speler en wordt de hoofdcoach van Almere. Een seizoen in de Hoofdklasse waarin Almere zelfs in de eerste wedstrijd tegen de huidige landskampioen Kampong  een gelijkspel speelde. Vandaag  in de beslissende momenten hield Almere het hoofd koel. De ploeg was mentaal sterk en blijft hierdoor volgend jaar in de Hoofdklasse spelen. Schaerweijde blijft in de Overgangsklasse. 

Veranderingen

Het begeleidende team  van Schaerweijde  onderging het afgelopen jaar een aantal veranderingen. Peter Jonker liet weten terug te keren als hoofdcoach bij Voordaan. Roderick Woesthoef was actief betrokken bij de begeleiding van het team. Peter Jonker was als toeschouwer aanwezig. Twee jaar geleden  werd Bas Bogaard  de hoofdcoach. Het team degradeerde toen naar de Overgangsklasse. Dit jaar hebben de Zeistenaren een heel goed seizoen gespeeld. Het is daarom ook erg spijtig dat het seizoen op deze manier wordt afgerond.


Interviews na afloop 
Na afloop van de wedstrijd was captain Ties Ceulemans daarom ook  teleurgesteld. Hij baalde stevig en kon zijn tranen maar moeilijk bedwingen. “Het team heeft het hele jaar zo hard gewerkt. Hebben we het opnieuw niet af kunnen maken. Die loterij is niet mijn ding. De eerste helft iets te afwachtend begonnen. We hadden gewoon vanaf het begin moeten vlammen. Jur is een getalenteerd, jong speler en hij had het eerste doelpunt gescoord. Schaerweijde is mijn club. We analyseren eerst de wedstrijd en kijken dan verder”.

Het lukte niet
Dominic Aarts kwam tijdens de wedstrijd heel dicht bij een doelpunt. Het lukte net niet. Hij vertelde dat Schaerweijde beide play-offs wedstrijden gelijk heeft gespeeld. De wedstrijd verliezen met shoot-outs, kwam zwaar aan. Dominic studeert bij IVA in Driebergen en blijft het komende jaar in Zeist spelen. “Dit team wil samen verder gaan. Dat hebben we naar elkaar uitgesproken.”

Ander spel

De Schotse international Hamish Imrie was aanwezig,  maar maakte deze wedstrijd geen deel uit van het team van Schaerweijde. Dit had te maken met een wijziging in tactiek in relatie tot de 2 spelers uit het Nederlands elftal, die bij Almere spelen.  Hierdoor werd een ander spel gespeeld. Hij was teleurgesteld met het verlies van zijn team. “Schaerweijde speelde karaktervol en had gewoon geen geluk vandaag”.

Multiculturele club
Pasha Gademan was trots op de behaalde winst voor Almere. Hij pakte de microfoon en bedankte het publiek en zijn coach Alex Verga, die hem heeft voorgedragen als toekomstige hoofdcoach  van Almere. “Wij zijn een multiculturele  club, voor iedereen. De oprichter van de club Cees van Baar, had ooit bedacht om te spelen in een wit shirt, omdat iedereen zo’n shirt thuis heeft liggen. Iedereen kan zo meedoen”.

Een eer

De 29 jarige in Iran geboren Pasha speelt  al vanaf zijn zevende jaar bij Almere. Hij heeft zijn club zien groeien. “Alex Verga heeft de club groot gemaakt. Hij is ooit begonnen met een veld en 200 leden. Nu is de club gegroeid naar 7 hoofdvelden met 1450 leden. Het is voor mij een eer dat Alex mij heeft gevraagd als zijn opvolger. Ik ken de jongens allemaal heel goed. Onze kracht is broederschap en diversiteit, dat maakt het verschil. De clubslogan is: Niemand is belangrijker dan het team en geen team is belangrijker dan de club”. Pasha geeft Schaerweijde een compliment. “Ze wisten telkens weer terug te komen en hebben de afgelopen wedstrijden voortdurend finale gespeeld. Ze hebben zich echt weerbaar getoond. Ik wens ze het allerbeste voor het volgend jaar”.

 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie