Afbeelding

Verdiende uitzege (0-3) voor Austerlitz in Baarn tegen Eemboys

2 april 2017 om 15:22 Sport

Austerlitz - Austerlitz nam in Baarn tegen Eemboys revanche voor de 0-2 nederlaag in Austerlitz en boekte sinds 24 oktober 2015 (0-4 tegen Oranje Wit) weer een competitie uitzege. Het verslag is van Puck Steenhuizen.

Vanaf de 1e minuut gaf Austerlitz aan de lijn van de laatste weken door te trekken en na een goede actie van Tim Prins was er geen goede voortzetting. Aan de andere kant moest keeper Jelle Nauta in de 5e min. handelend optreden na een afstandsschot. Austerlitz bleef de dominerende ploeg en had geen geluk met een schot van Roy Steenhuizen, voorlangs. In de 17e min. was er wederom een goede actie van Tim Prins, maar ook nu weer was er geen goede voortzetting.

Scrimmage voor doel

In de 30e min. kwam Austerlitz goed weg na een scrimmage voor het doel, maar de aanvallers van Eemboys gingen met deze goede kans slecht om. Eemboys ging duidelijk voor de openingstreffer, maar in de 34e min. was het de attente Kylian Steenbeek die een voorzet van Mark ten Haaft goed afrondde, 0-1. Zodoende ging Austerlitz de rust in met een verdiende 0-1 stand.

Tegenaanval

Na rust zette Austerlitz de goede lijn door en in de 46e min. kwam Mark ten Haaft kracht tekort om Austerlitz naar een 0-2 stand te schieten en in de tegenaanval werd de buitenspelval omzeild, maar Jelle Nauta was de sterkste in de ontstane 1:1 situatie. Na de wissel van de geblesseerde Olaf Prins in de 1e helft, moest al gauw, ook de geblesseerde Frans Tak vervangen worden. In de 50e min. was er wederom geen goede voortzetting na een goede aanval via de invallers Mark Nieuwpoort en Berry Goudkuil. Austerlitz bleef slordig met de kansen omgaan, zo kwam Mark Nieuwpoort net iets tekort bij de 2e paal en zag Kylian Steenbeek zijn inzet bij de 1e paal gekeerd, na goed voorbereidend werk van Mark Nieuwpoort. In de 61e min. kwam Austerlitz op 0-2 toen Mark Nieuwpoort beheerst afrondde na een diepteballetje van Leon Goudkuil. Eemboys zette alles op alles om iets terug te doen, maar vond een paar keer Jelle Nauta op hun weg. Ook ging Austerlitz slordiger spelen en hield daardoor Eemboys in de wedstrijd.

11 tegen 10

In de 87e min. had Kylian Steenbeek pech met z’n vrije trap en in de 88e min. moest Eemboys met 10 man verder, toen de aanvoerder met 2x geel werd weggestuurd. In de 90e min. scoorde de 3e invaller, Jeroen Kammeraat, de 0-3, na een steekballetje van Tim Prins. Een verdiende zege voor Austerlitz op een matig presterend Eemboys.