Afbeelding

Eindelijk een overwinning voor Austerlitz!

13 november 2016 om 15:05 Sport

Austerlitz - Na 2 gelijke spelen en 7 nederlagen op rij, behaalde Austerlitz de 1e overwinning van dit seizoen. Slachtoffer was SVMM uit Maarn. Het verslag is van Puck Steenhuizen van SV Austerlitz.

In de 1e helft wogen beide ploegen tegen elkaar op en had Austerlitz in de 1e min. geluk dat een doelpunt voor buitenspel werd afgekeurd. Een minuut later kwam Menno Kroon net iets tekort om een voorzet van Roy Steenhuizen af te ronden. Er volgden aan beide kanten kansen voor beide ploegen en in de 28e min. moest doelman Jelle Nauta handelend optreden na een afstandsschot. Ook de doelman van SVMM moest alle zeilen bijzetten om een schot van Tim Prins onschadelijk te maken.

Venijn
Het venijn zat in de laatste 10 minuten van de 1e helft, eerst was het Austerlitz dat geluk had met een bal voorlangs en in de 40e min. kwam Austerlitz op een 1-0 voorsprong toen na een goed opgezette aanval via Roy Steenhuizen, Tim Prins met een afstandsschot scoorde, 1-0. In de 45e min. kwam na een dubieus doelpunt SVMM op 1-1, maar in blessuretijd van de 1e helft kwam Austerlitz op een 2-1 voorsprong, toen wederom Tim Prins, vanaf rand strafschopgebied in de verste bovenhoek, fraai scoorde.

Onder druk
Na rust zette SVMM, Austerlitz onder druk en moest Jelle Nauta in de 55e en 58e min. handelend optreden, eerst na een kopbal en later na een afstandsschot. In een fase van goed samenspel, kwam Austerlitz in de 63e min. op een verdiende 3-1 voorsprong, toen een voorzet van Mark ten Haaft, koppend werd afgerond door invaller Jeroen Kammeraat. Een fraaie 1:2 tussen Mark ten Haaft en Olaf Prins bracht Olaf Prins alleen voor de doelman en met een fraaie breedtebal op Jeroen Kammeraat, kon Jeroen de 4-1 scoren. Ook nu zat het venijn in de laatste 10 minuten van de wedstrijd en had Olaf Prins moeten scoren, maar was alleen voor doelman niet alert genoeg.

Klein offensief
In de 84e min. was Austerlitz na een spelhervatting niet alert genoeg en kon SVMM de 4-2 scoren. Een minuut later kon Jelle Nauta na slecht uitverdedigen, de 4-3 voorkomen, maar was in de 88e min. na een counter, kansloos toen SVMM de aansluitingstreffer scoorde. Er volgde nog een klein offensiefje van SVMM, maar na het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter, kon Austerlitz de 1e overwinning in de boeken bijschrijven.