Marley Dors in Suriname ter voorbereiding op het toernooi.
Marley Dors in Suriname ter voorbereiding op het toernooi. Privéfoto

Marley Dors gaat vlammen in nationale selectie Suriname O20

27 februari 2024 om 06:45 Voetbal

ZEIST Marley Dors (18) uit Zeist voetbalt bij Jong Almere City FC, maar werkt deze week met Suriname onder 20 een toernooi af in het Caribisch gebied. Voor Dors is het zijn eerste oproep voor de nationale ploeg.

,,Het is heel anders op het moment dat je voor je land gaat spelen”, zegt Marley Dors door de telefoon vanuit Zuid-Amerika. Met Suriname Onder 20 jaar bereidt de middenvelder uit Zeist, die ook als aanvaller uit de voeten kan, zich voor op het Concacaf-toernooi dat deze week plaatsvindt op Antigua, een eiland in de Caribische Zee dat in 1981 onafhankelijk werd van het Verenigd Koninkrijk en als eilandengroep onderdeel uitmaakt van de Kleine Antillen.
Afgelopen vrijdag begon het toernooi. Suriname Onder 20 moet zich ten koste van een lastige poule met El Salvador, Antigua Barbuda, Guyana en de Turks- en Caicoseilanden zien te plaatsen voor een nieuw toernooi dat in de zomer wordt gespeeld. Alleen de groepswinnaars plaatsen zich voor dat evenement, dus de Surinaamse formatie, met Dors in de gelederen, moet aan de bak. ,,Het is best even wennen”, aldus Dors. ,,Zeker voor de Nederlandse jongens met het weer, want het is warm.”
Voor Dors, die tot en met de Onder 16 voor het Zeister Jonathan acteerde, is het sowieso een bijzondere trip. De Zeistenaar, die nu uitkomt voor Jong Almere City FC, is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg Onder 20 jaar. ,,Ik zit er goed in en ben prima opgevangen door mijn medespelers. Het is ons doel om de groepsfase door te komen. Dat is de Suriname Onder 20 nog nooit gelukt, dus het zou mooi zijn als we dat bereiken.”


STAGES

Dors is een talentvolle voetballer. Tijdens zijn periode bij Jonathan werkte hij al stages af bij de profclubs PSV, FC Utrecht, Vitesse, PEC Zwolle, FC Den Bosch en Almere City FC. Uiteindelijk hapte laatstgenoemde club uit Flevoland toe. Dors is in Almere alweer aan zijn derde seizoen bezig. ,,Het bevalt heel goed, beter dan verwacht zelfs. In het begin denk je bij Almere City niet meteen aan een heel grote club, maar ze hebben hier echt stappen gemaakt. Ook in de jeugd merk je dat het qua concurrentie steeds moeilijker wordt.”


UITDAGING 

In Flevoland maakt Dors onderdeel uit van de selectie van Jong Almere City FC. In de Onder 21 pakte de ploeg al de titel in de eredivisie. Nu spelen ze in de competitie Onder 23. Een uitdaging, merkt Dors. ,,De tegenstanders met wie je krijgt te maken zijn ouder en hebben meer ervaring. Maar we pakken het goed op. Ik mocht ook bij twee oefenwedstrijden mee met het eerste. Nee, nog niet in de competitie, maar dat is de volgende stap. Daar wil ik wel naartoe.”
Het profvoetbal is zijn droom, de Engelse Premier League zou de kers op de taart zijn, maar daarvoor heeft Dors nog een lange weg te gaan. ,,Op z’n minst wil ik in de eredivisie spelen. Hoe ver ik daar vandaan zit? Dat kan erg verschillen. Aan de ene kant ben ik dichtbij, aan de andere kant kan het door een blessure ook ver weg zijn. Het belangrijkste is dat ik me blijf ontwikkelen.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie