Mo Ayoubi voetbalt komend seizoen in het groen-wit van Jonathan uit Zeist.
Mo Ayoubi voetbalt komend seizoen in het groen-wit van Jonathan uit Zeist. Suresh Chadda

Mo Ayoubi (25) naar Jonathan: keuze voor ambitie en werk

26 maart 2024 om 10:51 Voetbal

ZEIST Met de komst van Mo Ayoubi (25) heeft Jonathan uit Zeist zijn eerste speler binnen die het team voor komend seizoen aan ‘de bovenkant’ versterkt. ,,Voor een vereniging met zo’n grote jeugd speelt Jonathan te laag.”

Mo Ayoubi werkt sinds september bij Deloitte en volgt daarnaast een masteropleiding accountancy aan de universiteit van Nyenrode. De combinatie tussen werk, studie en voetballen bij Zuidvogels in Huizen is intensief, vertelt de centrale verdediger uit Zeist. ,,Omdat ik me meer focus op werk en studie besloot ik in de buurt te gaan voetballen. Met verschillende clubs heb ik gesprekken gevoerd, waaronder Jonathan. Ik moest een keuze maken. Als je kijkt naar de ranglijst, dan hikken ze al een paar jaar tegen de tweede klasse aan.”
Jonathan meldde zich al in een vroeg stadium bij de 25-jarige voetballer, die driehonderd meter van het sportpark Achter ’t Slot woont. Ayoubi sprak met de technische commissie en de nieuwe trainer Kevin de Liefde.
,,Jonathan is een grote club en voor zo’n grote vereniging met zo’n goede jeugd spelen ze te laag. In de gesprekken die ik met Jonathan had, toonden ze de ambitie om hogerop te gaan. Ze hebben alleen moeite met het vinden van spelers die daarbij passen. Dat is althans mijn waarneming uit de gesprekken die ik had. Bij de eigen jeugd heb je ook jongens met ervaring nodig van buitenaf die de jeugd bij de hand kunnen nemen.”
Ayoubi voetbalde altijd voor grote verenigingen. Hij was actief in de jeugd van Elinkwijk (Utrecht) en Roda’46 (Leusden). In de senioren speelde hij voor FC De Bilt, voordat Zuidvogels hem wegplukte. ,,Dat spreekt me aan, die grote clubs. Je merkt dat het leeft. Jonathan is een grote vereniging en de technische commissie en het bestuur hebben ambities. Dat motiveert me wel.”


GEEN GEHEIM 

De Zeister club maakt er geen geheim van om binnen nu en vijf jaar naar de eerste klasse te promoveren, een ambitie die Ayoubi aanspreekt. ,,Ik denk wel dat het ambitieus wordt om dat binnen vijf jaar te doen. Gezien de aanvoer vanuit de jeugd kan het. Dan moeten er serieuze stappen worden gezet, want het verschil tussen de derde en eerste klasse is groot. Welke dat precies zijn, weet ik niet, maar ik denk dat Jonathan sowieso meer jongens moet benaderen zoals ik die op dat niveau hebben gevoetbald en het team op sleeptouw kunnen nemen.”
Met de nieuwe trainer Kevin de Liefde voelt Ayoubi een klik. ,,Ik hoorde ook al positieve verhalen over hem. Echt voetbalinhoudelijk hebben we nog niet gesproken, maar als mens klikt het. Dat vind ik misschien nog wel belangrijker. Ja, ik hoop dat Jonathan kampioen wordt, zodat we in de tweede klasse kunnen beginnen, maar uit ervaring weet ik hoe lastig het is om de titel te pakken. Het is van zo veel factoren afhankelijk. Lukt het niet, dan proberen we het volgend seizoen.”
Met zijn keuze voor Jonathan bouwt Ayoubi zeker niet af, maar na alle uren die hij in voetbal investeerde, kiest hij voor zijn maatschappelijke loopbaan en de voetbalclub om de hoek. ,,We gaan kijken hoe dat uitpakt.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie