Groot feest in het Zeister kamp.
Groot feest in het Zeister kamp. Stan Bos

Jonathan promoveert naar tweede klasse, Van Soest op stage bij Jong FC Utrecht

Voetbal

ZEIST Voetbalclub Jonathan uit Zeist promoveerde vanmiddag dankzij een 2-0 zege op DESTO naar de tweede klasse. Daarmee komt een langgekoesterde ambitie uit. De formatie van Rob Zomer dreigt wel topschutter Dani van Soest kwijt te raken.

door Stan Bos


Een geweldige finale was het vanmiddag niet op het warme sportpark Weltevreden in De Bilt. Remy de Wilde raakte namens DESTO in de eerste helft de paal, een kopbal van Jesse Bertens van Jonathan werd vlak voor de lijn weggehaald. Beide ploegen zochten halverwege de kleedkamer op met een 0-0 stand.


OPENINGSTREFFER Na 65 minuten brak Gianluca Nijholt de ban door de bal fraai in de bovenhoek te krullen. Jonathan veerde massaal op na de treffer. 

GEEN GEVAAR MEER Zes minuten later konden ze dat nog een keer doen toen Marco Knopper de Utrechtse doelman omspeelde en de bal binnenschoof: 2-0. De overwinning en dus promotie naar de tweede klasse kwam niet meer in gevaar.


GROOT FEEST
Dus was het na het laatste fluitsignaal groot feest in het Zeister kamp. In de competitie won Jonathan al 24 van de 26 wedstrijden, maar was het Amersfoortse CJVV net wat beter. Dankzij overwinningen in de nacompetitie op Hercules (3-1), Hees (7-0) en DESTO (2-0) dwong Jonathan alsnog promotie af. 

MOOI AFSCHEID Alexander Prent en Roy Versluis beleefden daardoor een mooi afscheid.

FC UTRECHT Wel dreigt Jonathan Dani van Soest kwijt te raken. De aanvaller, in de competitie 49 keer trefzeker, gaat tijdens de voorbereiding op stage bij Jong FC Utrecht. Bij succes kan de Zeistenaar er een profcontract afdwingen.

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 1 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 3 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 15 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 18 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 21 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 21 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte gisteren