David Romijn zit gehurkt, tweede van rechts.
David Romijn zit gehurkt, tweede van rechts. Saestum

David Romijn na dit seizoen weg als trainer van Saestum-vrouwen

4 januari 2023 om 16:28 Voetbal

ZEIST David Romijn stopt na dit seizoen als trainer van de topklassevrouwen van Saestum. De coach kan het trainerschap niet langer combineren met zijn thuissituatie.

door Stan Bos

,,Zelf vind ik het ook jammer en moeilijk om deze keuze te moeten maken, maar met drie jonge kinderen thuis is het simpelweg niet meer vorm te geven”, zegt Romijn in een verklaring. ,,Dat is ook de reden dat ik bijtijds heb aangegeven te gaan stoppen, zodat Saestum genoeg tijd heeft om een opvolger te zoeken.”


Bestuurslid Ido Reitsma van Saestum betreurt het aanstaande vertrek van Romijn die afgelopen seizoen met zijn ploeg de landstitel in de topklasse veroverde. ,,Vanuit Saestum zijn we heel dankbaar voor de seizoenen die hij bij Saestum heeft doorgebracht”, aldus Reitsma. ,,Met veel enthousiasme heeft hij de rol van hoofdtrainer op zich genomen en afgelopen seizoen met grote overmacht de kampioensschaal teruggebracht in Zeist. David een beetje kennende wil hij natuurlijk afscheid nemen met nog een titel. Na een wat stroeve start ligt die strijd weer helemaal open. We gaan nog een mooie tweede seizoenshelft tegemoet.”


Assistent-trainer en clubicoon Ben van Zelst zwaait na vijftien jaar ook af.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie