Danny Mater.
Danny Mater. Eigen foto

SV Austerlitz en trainer Denny Mater per direct uit elkaar

25 mei 2023 om 19:38 Voetbal

AUSTERLITZ De samenwerking tussen vijfdeklasser SV Austerlitz en trainer Denny Mater is per direct beëindigd. Een incident tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag ligt daaraan ten grondslag.


Mater laat weten dat hij in de twintigste minuut van het verloren uitduel met Oranje-Wit, nadat hij een coachopmerking had gemaakt, is uitgescholden door een paar spelers. ,,Niet door de hele groep overigens”, zegt Mater. ,,Maar dat is het nadeel van teamsport. Op zo’n moment is iedereen slachtoffer. Voor mij is dat een no go en heeft te maken met een stukje respect.”


Daarop gooide Mater de deur achter zich dicht. Een lijmpoging liep afgelopen dinsdag op niets uit. ,,Denny heeft gezegd dat hij wilde stoppen en wij wilden ook niet verder”, aldus voetbalvoorzitter Youri Kroon van SV Austerlitz. ,,Dat ging ook gewoon niet meer na wat er zaterdag is gebeurd.”

Aanstaande zaterdag, als Austerlitz de laatste competitiewedstrijd tegen VSC afwerkt, zit assistent-trainer Jurre Bouw als eindverantwoordelijke op de bank. Dat geldt ook voor de nacompetitie. Als periodekampioen gaat Austerlitz een gooi doen naar de vierde klasse.
Onbekend is nog wie Mater na dit seizoen opvolgt. Kroon: ,,Het is te vroeg om daar nu al iets over te zeggen.”

Stan Bos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie