Afbeelding
Eigen foto

SV Austerlitz ondergeschikt aan solide SVMM

18 november 2023 om 20:51 Voetbal

MAARN / AISTERLITZ In deze regen-wedstrijd was na 4 minuten spelen al de eerste mogelijkheid voor SVMM. SVA-doelman Damian Helsdingen wist zijn team al vroeg in deze streekderby in de wedstrijd te houden door de inzet van één van de SVMM-spitsen te keren. Pas in de 22ste minuut was er een poging van het defensief ingestelde SV Austerlitz. Senna Brand schoot bij een counter, één op één met de doelman van SVMM, de bal door de benen van de uitkomende doelman van SVMM. De doelman kreeg echter assistentie van één van de verdedigers van SVMM die de bal voor de doellijn kon onderscheppen.

Olaf Prins kreeg in de 32ste minuut, tot twee keer toe, de mogelijkheid om SV Austerlitz op voorsprong te brengen. Beide inzetten van Olaf werden door de doelman van SVMM gekeerd. SV Austerlitz zakte te ver terug op eigen helft en kon op het middenveld en in de aanval geen potten breken en kwam vlak voor rust goed weg, toen een inzet (die van richting veranderd werd) rakelings langs het doel van SV Austerlitz ging.

SVMM pakte de zaken in de 2de helft anders aan. Dat leidde in de 51 ste minuut tot een gevaarlijke situatie. De inzet kwam uiteindelijk op de paal. Zes minuten later kwam SV Austerlitz goed weg toen een inzet van SVMM de deklat van het doel raakte. In de 68 ste minuut was er een mogelijkheid voor Lindert van Beek van SV Austerlitz. Deze mogelijkheid werd verijdeld door de doelman van SVMM. 

In de 72ste minuut was de organisatie in de defensie van SV Austerlitz volledig zoek, wat leidde tot de 1-0 voor SVMM. Polle Westbroek wist teamgenoot Martijn Sybesma in het overvolle zestienmetergebied van SV Austerlitz moeiteloos te bedienen. Sybesma kon ongehinderd de 1-0 binnen tikken. 

SVMM ging door met het semi-pressie voetbal. In de 75 ste leidde dat tot een inzet tegen de staander van het doel. SV Austerlitz bood SVMM, met te opportunistisch spel, de gelegenheid om de voorsprong uit te breiden. Knullig en onnodig balverlies van de kant van SV Austerlitz leidde, in de 82ste minuut, de 2-0 voorsprong voor SVMM in. Spits Polle Westbroek wist wel raad met de hem geboden kans en hield het hoofd koel en zette de gastheren op een 2-0 voorsprong. Polle Westbroek zelf gaf zeven minuten later SV Austerlitz de finale tik door volledig vrij en ongedekt de 3-0 in het doel van SV Austerlitz te schieten. Kort na de 3-0 was het Westbroek-Spektakel, toen de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot, voor de SV Austerlitz over en klaar!

Verslag is van Waldo Prins.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie