Martijn Tusveld verkent alvast de 'Nederlandse' etappes van de Vuelta
Martijn Tusveld verkent alvast de 'Nederlandse' etappes van de Vuelta (c)

Profrenner Martijn Tusveld verkent Vuelta-parcours Utrecht

24 juni 2022 om 13:00 Wielrennen

ZEIST Op 19 augustus start de Ronde van Spanje, ‘La Vuelta’, in Utrecht. Dan is Utrecht de de enige stad ter wereld die de drie grote wielerrondes heeft mogen ontvangen. In de week vóór  dit Spaanse feest kunnen fietsers zelf het parcours van de eerste en tweede etappe ontdekken tijdens de Toerversie La Vuelta Holanda op zondag 14 augustus. De tweede etappe komt ook door de gemeente Zeist: het peloton rijdt over de Amersfoortseweg naar de finish op het Science Park. Utrechter en Team-DSM renner Martijn Tusveld heeft het parcours al verkend. 

Voor hem is het extra bijzonder dat de Vuelta dit jaar in Utrecht start. “De route komt twee keer langs het huis van mijn ouders bij het Griftpark, waar ik begon met fietsen. Dat maakt het allemaal wel heel speciaal,” aldus Martijn. Ook kunnen de renners de eerste bergpunten verdienen met de passage van de Amerongse Berg. “Niet te vergelijken met het Spaanse hooggebergte, maar het is in Utrecht toch wel een legendarische klim.” 

UNESCO WEFRELDERFGOEDEREN De routes van de Toerversie La Vuelta Holanda brengen je ook langs de nieuwe UNESCO Werelderfgoederen de Romeinse Limes en Hollandse Waterlinies, in de provincie Utrecht. De recreatieve routes van 35 en 60 km leiden je langs forten en Romeinse overblijfselen.

Bekijk hier de video van de verkenning:


TOERVERSIE LA VUELTA HOLANDA Op zondag 14 augustus kunnen fietsers deelnemen aan verschillende toertochten in Utrecht. De recreatieve afstanden van 35 en 60 km zijn toegankelijk voor iedereen. De langere afstanden van 85, 115 en 165 km zijn alleen geschikt voor wielrenners. Fietsers kunnen ook de route van de derde etappe fietsen in Breda op zaterdag 13 augustus. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.toerversievuelta.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie