Afbeelding
Politie

Echtpaar in Zeist voor € 10.000 opgelicht; politie schakelt hulp van het publiek in

24 januari 2023 om 12:33 Misdaad

ZEIST De politie heeft hulp van het publiek nodig in een zaak waarbij een 72-jarige Zeistenaar voor tienduizend euro is opgelicht en bovendien zijn postzegelverzameling en een kostbaar schilderij is kwijtgeraakt. Via het programma Bureau Hengeveld doet de politie een oproep. 


Donderdagavond 13 oktober wordt een 72-jarige man gebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van de politie. De nep-agent met een Surinaams accent zegt dat de levens van hem en zijn vrouw in gevaar zijn en zij alle bankpassen met bijbehorende pincodes, Digi D codes en dergelijke in een tas moeten doen samen met de laptop, i-Pad en telefoon van de vrouw. Deze tas zal opgehaald worden door een koerier. Ook moeten ze andere waardevolle spullen, zoals een postzegelverzameling en schilderij meegeven. Het echtpaar neemt het verhaal serieus en doet wat van ze wordt gevraagd.

De volgende dag worden de spullen niet teruggebracht. Het slachtoffer krijgt argwaan en belt de politie. Hierna komen ze er achter dat ze zijn opgelicht. Dan blijkt er 10.592,20 euro van hun bankrekeningen is afgehaald door middel van pinnen en overboekingen. En de spullen zijn ook weg.

De politie heeft duidelijke beelden van een man die met een pinpas van de slachtoffers geld opneemt bij een Geldmat in Eindhoven. Herkent u deze man?
Heeft iemand een grote postzegel verzameling aangeboden gekregen na 13 oktober?

Laat het weten via tel. 0900-8844 of meld het via de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie