Afbeelding

Vier verdachten aangehouden voor brute straatroof; één verdachte komt uit Zeist

18 maart 2023 om 12:49 Misdaad

ALMERE / ZEIST De politie heeft vier jongens van 13, 14, 16 en 17 aangehouden op verdenking van het beroven van een 15-jarige Almeerse jongen in de omgeving van Henry Moorestraat afgelopen maandag 13 maart. Twee van de vier verdachten zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris. De andere twee verdachten zijn heengezonden. Ze zijn alle vier nog verdachten in deze zaak. Een van de vier verblijft in Zeist.

Op maandagmiddag rond 17.00 uur lopen het slachtoffer en zijn vriend samen richting huis. Ze komen net uit de supermarkt op de Juan Grisstraat. Als ze in de Henry Moorestraat zijn, worden ze ineens door vier jonge jongens overvallen. Eén van de daders heeft toen het slachtoffer ernstig bedreigd. De vriend van het slachtoffer weet op tijd weg te kunnen vluchten, maar het slachtoffer moet zijn schoenen en tas en afstaan aan de groep. Het slachtoffer is erg geschrokken.

ZOEKACTIE


De politie is direct na het incident een zoekactie gestart en kon even later twee verdachten aanhouden. Door camerabeelden uit de buurt en van de supermarkt kon de politie op woensdag 15 en op donderdag 16 maart de twee andere verdachten aanhouden. Het gaat om vier jonge jongens. Drie van de vier verdachten komen uit Almere en één van de verdachten verblijft in Zeist.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie