De auto op zijn kop in de sloot, de traumahelikopter in het weiland.
De auto op zijn kop in de sloot, de traumahelikopter in het weiland. Menno Bausch

Update: Auto na achtervolging in sloot; inzittenden naar het ziekenhuis

15 juni 2023 om 06:46 Misdaad

DE BILT / ZEIST Donderdagmorgen 15 juni rond 5.15 uur is een voertuig met Duits kenteken verongelukt na een lange achtervolging. Het voertuig bleek in Duitsland gestolen te zijn. 

De achtervolging begon bij ‘t Harde. Daar kreeg de auto een stopteken van agenten. De bestuurder negeerde dat en ging en vandoor. Bij de achtervolging liep de snelheid op tot boven de 180 kilometer per uur. 

Op de A28 nam de bestuurder van de auto komende uit de richting Amersfoort de afslag De Bilt op de A28. In de bocht van de uitrit raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en belandde in de linkerberm om vervolgens aan de rechterzijde de berm in te rijden en op de kop in een naastgelegen sloot te belanden.

DUIKERS VAN DE BRANDWEER

De politie waarschuwde direct de meldkamer en de centralist alarmeerde de overige hulpdiensten. De brandweer, duikers van de brandweer, twee ambulances en de traumahelikopter kwamen ter plaatse.


Met behulp van de brandweer zijn de twee inzittenden uit het voertuig gehaald en direct aanhouden. De beide personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis onder toezicht van de politie.
De afrit was enige tijd afgesloten voor het verkeer in verband met het onderzoek.

De politie laat weten dat de bestuurder en de bijrijder niet levensbedreigend gewond zijn geraakt. Het gaat om mannen van 27 en 33 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie