Burgemeester Janssen: ,,Het sluiten van de woning is een maatregel om de omgeving te beschermen.''
Burgemeester Janssen: ,,Het sluiten van de woning is een maatregel om de omgeving te beschermen.'' Gemeente Zeist

Burgemeester sluit woning in Zeist na vondst partij harddrugs

20 september 2023 om 18:14 Misdaad

ZEIST Op vrijdag 15 september heeft de politie een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in een woning in Brugakker. De aangetroffen hoeveelheid is voor de burgemeester aanleiding geweest de woning te sluiten. Het gaat hierbij om een spoedsluiting voor vier weken. Binnen die termijn wordt beoordeeld of de woning langer gesloten blijft. Dat maakt de gemeente Zeist bekend.


De aanwezigheid van grote hoeveelheden drugs brengt ernstige risico’s met zich mee. Omwonenden lopen ongevraagd gevaar om met geweld en andere vormen van criminaliteit geconfronteerd te worden.

Burgemeester Janssen zegt: ,,We zien dat drugscriminaliteit zich steeds vaker verplaatst naar woonwijken. Het sluiten van de woning is een maatregel om de omgeving te beschermen.’’ Door de sluiting is het betreden van de woning niet langer toegestaan.


De gemeente en politie roepen inwoners op hun vermoedens te melden. Op die manier kunnen criminele activiteiten worden aangepakt. Via Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000) kan anoniem worden gemeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie