Jie-Sen uit Taiwan zoekt een warm thuis in Zeist of omgeving.
Jie-Sen uit Taiwan zoekt een warm thuis in Zeist of omgeving. Eigen foto

Jie-Sen uit Taiwan zoekt een warm thuis in Zeist of omgeving

6 juni 2022 om 07:02 Achtergrond

ZEIST Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Jie-Sen uit Taiwan die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Zeist of omgeving. Voor hem zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin die hem een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2023.

NAAR NEDERLAND Jie-Sen doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

TRADITIES EN TALENTEN Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om andere culturen, tradities en talen te ontdekken, want je kan de wereld ook in huis halen met een buitenlandse student.

WIE IS JIE-SEN Jie-Sen is een 16-jarige jongen uit Taiwan, die door zijn familie en vrienden Jason wordt genoemd. Hij is erg muzikaal en speelt verschillende instrumenten, zoals trompet en gitaar. Naast muziek is Jie-Sen ook geïnteresseerd in sport en speelt hij nu basketbal en badminton. Dit zou hij in Nederland ook graag gaan doen. 

BIBLIOTHEEK Na schooltijd is hij vaak te vinden in de bibliotheek om hier te studeren samen met vrienden. “Ik wil graag mijn horizon verbreden en buitenlandse vrienden maken. Daarnaast hoop ik de Nederlandse taal onder de knie te krijgen!” Leer Jie-Sen beter kennen! Bekijk zijn profiel op de website van Travel Active.


GASTGEZIN IN ZEIST Jie-Sen zoekt een gastgezin in Zeist of omgeving. Jie-Sen volgt een groep avonturiers op die al in Nederland hun horizon hebben verbreed. Zoals Clara uit Brazilië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels afgerond en hebben het hier erg naar hun zin gehad. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. 

ECHTE UITWISSELING De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”GEZELLIG THUIS Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.
Bent u nieuwsgierig geworden naar Jie-Sen, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.org

 

De studenten hebben onderling contact.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie