Afbeelding
(c)

Beste niet-commerciële korte films op het witte doek in Zeist

27 augustus 2022 om 07:03 Activiteiten

ZEIST In het weekend van 3 en 4 september organiseert de Nederlandse Organisatie Van Audiovisuele Amateurs (NOVA) het jaarlijkse Filmgala in Figi, Zeist. Dit filmfeest is voor iedereen toegankelijk, voor zowel filmkijkers als filmmakers. In totaal draaien er maar liefst 113 korte films gemaakt door niet-commerciële filmmakers.

 

SNEAK PREVIEW Er is het NOVA Filmfestival, het 1-minuut Filmfestival en het Jonge Filmers Festival. Normaal ga je naar de bioscoop om één film te zien, tijdens het NOVA Filmfestival op zaterdag en zondag zie je héél veel korte films, maar liefst 32. Dat zijn de beste niet-commerciële films die het afgelopen jaar zijn gemaakt. Op www.novafilmgala.nl staat een sneak preview. 

BRONZEN MANENSCHAAP De meeste filmmakers zijn zelf aanwezig om te ervaren hoe het publiek op hun creatie reageert en om met elkaar en met het publiek over hun films te praten. De films zijn allemaal door een deskundige jury beoordeeld. Op zondag wordt aan het eind van het festival bekend aan welke films de jury prijzen heeft toegekend en aan welke filmmaker het Bronzen Manenschaap kan worden uitgereikt voor de Beste Film van het festival. 

ZESTIG SECONDEN Voor de filmmakers die héle korte films maken, is er het NOVA 1-minuut Filmfestival. Iedereen kon een filmpje insturen van maximaal 60 seconden. Op zaterdagavond 3 september worden de 45 superkorte films vertoond en beslist het publiek in de zaal welke film winnaar wordt van het 1-minuut filmfestival. 

JONGE FILMERS FESTIVAL Zaterdag 3 september is ook de dag van het NOVA Jonge Filmers Festival. Filmmakers tot en met 25 jaar konden hun film insturen. Van de ingezonden films voldeden er 36 aan de voorwaarden. Die zijn allemaal te zien in de Johan De Meesterzaal van het Figi theater. De toegang is gratis. Op www.novajongefilmers.nl staat een sneak preview. 

De Filmgaladeuren gaan zaterdagochtend om 09.30 uur open. Het festival eindigt op zondag rond 18.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.novafilmgala.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie