Still uit de kort film 'Zeven manieren van pensioen'.
Still uit de kort film 'Zeven manieren van pensioen'. Eigen foto

Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist

Activiteiten

ZEIST Met buurtgenoten soep eten, samen een ommetje maken, hulp krijgen bij de iPad voor digitaal contact, of naar een creatieve middag. Dit kan allemaal in Zeist in de Week tegen Eenzaamheid van 29 september tot en met 6 oktober. 

Onder het motto ‘Kom erbij!’ staan er dertien gevarieerde activiteiten op het programma. Het complete programma staat op www.zeist.nl/weektegeneenzaamheid.
In de Week tegen Eenzaamheid vindt op drie locaties onder meer de vertoning de film ‘Vijf manieren van Pensioen’ plaats. De film is gemaakt op basis van interviews die ouderen uit Zeist gehouden hebben met andere ouderen. De film wil op een ludieke manier ouderen uitnodigen ook na hun pensioen betekenisvolle en blijvende contacten te maken.

VOOR JONGEREN Voor jongeren van twaalf tot achttien jaar is er op vrijdag 30 september Social Friday in wijkcentrum De Koppeling. ,,Door de coronamaatregelen hadden jongeren lange tijd veel minder sociaal contact’’, aldus Jolanda van Gerwe, oprichter van Stichting Join us dat in heel het land Social Friday organiseert. ,,Je ziet nu dat veel jongeren op sociaal vlak een duwtje in de rug nodig hebben. Dat broodnodige zetje is precies wat Social Friday biedt!’’ Met een pubquiz en lekker eten ontmoeten jongeren leeftijdsgenoten die het leuk vinden om nieuwe contacten op te doen.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Winters genieten op de Heuvelrug 5 uur geleden
Afbeelding
Tamara Louw maakt kerstfoto’s bij Nijhof 11 uur geleden
Afbeelding
Goede Sint in Gouden Koets EXTRA FOTO’S 11 uur geleden
Afbeelding
Stembus voor NPO Radio 2 Top 2000 rijdt weer gisteren
Afbeelding
Aanmelding Nationale Vrijwilligersprijzen 2023 van start gisteren
Afbeelding
WensAmbulance Utrecht zoekt opslagruimte 4 dec, 18:36
Afbeelding
Samen eten tijdens de feestdagen: voor iedereen een gezellige kerst 4 dec, 13:54