Still uit de kort film 'Zeven manieren van pensioen'.
Still uit de kort film 'Zeven manieren van pensioen'. Eigen foto

Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist

29 september 2022 om 17:47 Activiteiten

ZEIST Met buurtgenoten soep eten, samen een ommetje maken, hulp krijgen bij de iPad voor digitaal contact, of naar een creatieve middag. Dit kan allemaal in Zeist in de Week tegen Eenzaamheid van 29 september tot en met 6 oktober. 

Onder het motto ‘Kom erbij!’ staan er dertien gevarieerde activiteiten op het programma. Het complete programma staat op www.zeist.nl/weektegeneenzaamheid.
In de Week tegen Eenzaamheid vindt op drie locaties onder meer de vertoning de film ‘Vijf manieren van Pensioen’ plaats. De film is gemaakt op basis van interviews die ouderen uit Zeist gehouden hebben met andere ouderen. De film wil op een ludieke manier ouderen uitnodigen ook na hun pensioen betekenisvolle en blijvende contacten te maken.

VOOR JONGEREN Voor jongeren van twaalf tot achttien jaar is er op vrijdag 30 september Social Friday in wijkcentrum De Koppeling. ,,Door de coronamaatregelen hadden jongeren lange tijd veel minder sociaal contact’’, aldus Jolanda van Gerwe, oprichter van Stichting Join us dat in heel het land Social Friday organiseert. ,,Je ziet nu dat veel jongeren op sociaal vlak een duwtje in de rug nodig hebben. Dat broodnodige zetje is precies wat Social Friday biedt!’’ Met een pubquiz en lekker eten ontmoeten jongeren leeftijdsgenoten die het leuk vinden om nieuwe contacten op te doen.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie