Afbeelding

Directeur Ezelsociëteit mag blijven, bestuur moet rectificeren

6 december 2023 om 13:04 Dieren

ZEIST Directeur Hans Signer van De Ezelsociëteit mag weer aan het werk. Dat heeft de kantonrechter bepaald in het kort geding dat het bestuur van de stichting tegen hem had aangespannen. De stichting moet eerdere uitspraken over de directeur intern en extern rectificeren. De stichting wilde met het kort geding juist afdwingen dat Siger mee zou werken aan zijn vertrek. Directeur Hans Signer is ,,opgelucht. Ik voel me of ik jarig ben. De rechter heeft ons op alle punten gelijk gegeven.’’

De rechter oordeelt dat de stichting in gesprek had moeten gaan met de directeur over het voornemen om hem op non-actief te stellen. Dat is niet gebeurd, en de rechter vermoedt bovendien dat het aangekondigde ontslag voor de rechter geen stand zal houden. Daarom moet de stichting hem weer aan het werk laten, zonder enige beperking. Doet de stichting dat niet, dan kost dat ze per dag 100 euro dwangsom.  

Signer, die op het terrein van De Ezelsociëteit woont, is overigens nooit gestopt met werken. ,,Gek genoeg heeft het bestuur mij wel geschorst, maar er is nooit een vervanger aangewezen. Als ik niet was blijven doorwerken hadden de ezels nu op hun rug gelegen.’’ Hij hoopt dat De Ezelsociëteit nu snel weer open kan voor publiek. 

De rechter vindt ook dat er niets gebleken is van de integriteitsschendingen waarvan de directeur door de stichting verdacht werd. Die beweringen hebben hem geschaad, en daarom moet de stichting ze rectificeren, heeft de rechter beslist. 

Binnen twee dagen moet de directeur weer aan het werk kunnen en het bestuur moet ook binnen twee dagen de volgende rectificatie publiceren: “Recent zijn door bestuursleden van Stichting De Ezelsociëtieit onjuiste berichten geplaatst over vermeende integriteitsschendingen van onze directeur, de heer Signer. Niet is gebleken dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan welke schending dan ook. De verklaringen die zijn verstrekt worden als foutief beschouwd en wij rectificeren deze hiermee.
Wij bieden onze oprechte verontschuldigingen aan de heer Signer, de medewerkers, vrijwilligers en de donateurs van de stichting en anderen die zich geraakt voelen door onze foutieve verklaringen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie