Afbeelding

Bestuur Ezelsociëteit schorst directeur wegens integriteitsschendingen

26 oktober 2023 om 19:09 Dieren

ZEIST Er is een ‘vertrouwensbreuk ontstaan’ tussen het bestuur van de Ezelsociëteit en directeur Hans Signer. Daarom heeft het bestuur de directeur geschorst. Dat schrijft het bestuur in een mededeling naar aanleiding van berichten op social media over conflicten en de sluiting van de Ezelsociëteit voor publiek.

,,Er zijn bij het bestuur ernstige signalen met betrekking tot integriteitschendingen binnengekomen die meebrengen dat het bestuur geen andere mogelijkheid meer zag dan de directeur per direct te schorsen.’’, schrijft het bestuur. Wat die schendingen inhouden wil het niet zeggen, maar het bestuur verwacht op korte termijn meer informatie te kunnen delen. Het bestuur hoopt dat de vrijwilligers doorgaan met de zorg voor de ezels, zodat zij ,,niet het slachtoffer worden’’. ,,Vrijwilligerswerk doe je voor de ezeltjes, niet voor de directeur.’’

Het bestuur heeft de directeur in een aangetekende brief op de hoogte gebracht, maar die heeft hij geweigerd. Daarom vindt het bestuur dat dit bericht publiekelijk gedeeld kan worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie