Op zaterdag 3 juni is de open dag.
Op zaterdag 3 juni is de open dag. Stichting Ezelsociëteit

Open dag Ezelsociëteit op zaterdag 3 juni!

31 mei 2023 om 21:45 Dieren

ZEIST Stichting Opvang de Ezelsociëteit aan de Zwitersekade 5 (vlakbij Oud London) organiseert op 3 juni weer haar open dag. Die is bedoeld om jong en oud kennis te laten maken met de ezels die wonen op de opvang. Ook wil de organisatie de bezoekers laten zien wat er komt kijken bij het opvangen van bejaarde en zieke ezels. 

Een steeds belangrijkere taak van de Ezelsociëteit is het vergroten van kennis over alle facetten van ezels: verzorging, voeding, huisvesting en gedrag. De open dag is hiervoor een mooie en laagdrempelige manier om met het brede publiek in contact te komen en onze kennis te delen.

WAT VALT ER TE BELEVEN?

De open dag is vol festiviteiten. Op het terrein kunnen bezoekers kennismaken met de ezels, daar zijn ook demonstraties van de hoefsmid die laat zien hoe ezelhoeven bekapt moeten worden. Ook is de ezeltandarts aanwezig die vertelt en demonstreert wat belangrijk is bij de verzorging van het ezelgebit. Er zijn rondleidingen over het terrein met uitleg over het Donkey Paradise. Daarnaast zijn er kramen waar ezelkunst en mooie ezelproducten te koop zijn. 

Voor kinderen is veel te beleven want naast ezel borstelen kunnen kinderen ook kennismaken met de andere dieren die op de opvang wonen. Natuurlijk mag een loterij met leuke prijzen niet ontbreken. En op het gezellige terras is natuurlijk altijd tijd voor een drankje en een ijsje.

VRIJWILLIGERS

Naast dat jullie op deze dag kunnen knuffelen met de ezels, kan er ook kennisgemaakt worden met ons fantastische team van vrijwilligers. De ezelopvang wordt namelijk nagenoeg helemaal gerund door vrijwilligers. Zeven dagen in de week zetten zij zich in om de ezels de aandacht en verzorging te geven die ze verdienen. Op de open dag vertellen ze graag over de ezels, geven rondleidingen en zorgen dat alle kramen bemand zijn. Wil je meer te weten komen over vrijwilligerswerk voor de opvang dan ben je bij één van deze mensen uiteraard die dag ook aan hetg oede adres.

Welkom op zaterdag 3 juni aan de Zwitsersekade 5 in Zeist. De hekken zijn open van 11.00 tot 16.00 uur en parkeren mag op de parkeerplaats van Oud London.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie