De tussenwoning uit 1989 is de winnaar van de publieksprijs Utrecht
De tussenwoning uit 1989 is de winnaar van de publieksprijs Utrecht eigen foto

Deelnamers uit Zeist winnen niet; duurzaamste huis in provincie Utrecht staat in Amersfoort

9 maart 2024 om 09:12 Duurzaamheid Duurzaam Zeist

AMERSFOORT Martijn en Monica van Oosterom hebben de publieksprijs van de provincie Utrecht gewonnen. Na een spannende strijd kreeg hun duurzame tussenwoning in Zielhorst met maatregelen als isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen de meeste stemmen van het publiek. 

De publieksverkiezing maakt deel uit van de landelijke verkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ en wordt georganiseerd door de Nationale Duurzame Huizen Route.

Maar liefst negen duurzame huizen uit Utrecht waren afgelopen maand in de race voor de publiekstitel. De deelnemers hebben hun netwerk en omgeving massaal opgeroepen via scholen, (sport)verenigingen, sociale media en nieuwsmedia om te stemmen op hun woning. De deelnemende huiseigenaren hebben ieder op hun eigen wijze hun woning duurzaam gemaakt. Het doel van de verkiezing is om huiseigenaren de welverdiende waardering te geven voor deze prestaties en om hun verhalen breed onder de aandacht te brengen. Alle provinciewinnaars ontvangen een waardecheque van 200 euro.

VERKIEZINGSEVENT

De jury maakt op 22 maart tijdens het verkiezingsevent in Ede de landelijke publiekswinnaar bekend. De landelijke publiekswinnaar ontvangt een aanvullende waardecheque. Tijdens dit event worden ook de jurywinnaars bekend gemaakt. Meer informatie over de provinciale winnaars en de andere deelnemers is te vinden op: verkiezing.duurzamehuizenroute.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie