De wereld winkel in Zeist bestaat 50 jaar. Burgemeester Janssen en Cor Doelwijt van de Fair Trade Werkgroep tonen de Fair Trade vlag voor de Wereldwinkel (2021).
De wereld winkel in Zeist bestaat 50 jaar. Burgemeester Janssen en Cor Doelwijt van de Fair Trade Werkgroep tonen de Fair Trade vlag voor de Wereldwinkel (2021). Mel Boas/Boasphoto.nl

Zeist viert tien jaar Fair Trade gemeente met Fair Trade Markt

Duurzaamheid

ZEIST De gemeente Zeist is dit jaar 10 jaar Fair Trade Gemeente. Dat wordt gevierd met een Fair Trade Markt op zaterdag 21 mei van 10.00 tot 16.00 uur vóór het gemeentehuis op het Rond. Twaalf duurzame organisaties nemen deel aan de markt, waaronder de Wereldwinkel, de Weggeefwinkel en de Voedselbank. Burgemeester Koos Janssen opent de markt feestelijk. 

De burgemeester, tevens ambassadeur van de Fair Trade werkgroep, opent de markt met het hijsen van de Fair Trade vlag en houdt om 10.30 uur een toespraak. Ruim tien duurzame organisaties presenteren zichzelf met een kraam. 

[WILDE GANZEN] Naast de Wereldwinkel, de Weggeefwinkel en de Voedselbank zijn dat onder andere de Fair Trade organisatie zelf, het Plantenasiel en PHySCI in samenwerking met Wilde Ganzen. Bovendien is er muziek en zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Voor volwassenen staat er uiteraard Fair Trade koffie en thee klaar. 

Zeist werd in 2012 Fair Trade Gemeente. In een Fair Trade Gemeente werken winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen aan meer eerlijke handel. De coördinatie ligt in handen van de Fair Trade Werkgroep, een groep vrijwilligers in de gemeente Zeist. De Fair Trade werkgroep wordt ondersteund door Samen Duurzaam Zeist. Kijk voor meer informatie op https://fairtradegemeenten.nl/gemeente/zeist/
 

advertentie
Afbeelding
Trevira2000 in De Wijngaard 20 uur geleden
Afbeelding
Afdeling Zeist van Alzheimer Nederland zoekt pr-vrijwilliger 23 uur geleden
Afbeelding
Meer burenoverlast door corona 20 mei, 18:00
Afbeelding
Geslaagde jubileumdag van 50-jarige De Wittenberg 20 mei, 14:09
Afbeelding
Visles op Seyster College Zeist 20 mei, 13:30
Afbeelding
Michiel Slob haalt Appeltje van Oranje op bij koninklijk paar MET VIDEO 20 mei, 08:38
Afbeelding
Tenderteam in Zeist laat zien waar uw onderneming goed in is 19 mei, 18:00