Afbeelding
SolarSedum

Gratis informatieavond in Zeist over duurzame daken

18 mei 2023 om 06:39 Duurzaamheid Duurzaam Zeist

ZEIST De Natuur- en Milieufederatie Utrecht organiseert voor dinsdag 23 mei van 19.00 tot 21.00 uur een informatieavond over het verduurzamen van daken. Deskundigen vertellen over zonnepanelen en biodivers groen op het dak. Deze bijeenkomst in De Egeling, Egelinglaan 2B is gratis toegankelijk. Wel aanmelden: nmu.nl

De gemeente Zeist ziet graag meer groen en zonnepanelen op de daken. Dat is goed voor de biodiversiteit en het leefklimaat en het is fijn om je eigen energie op te wekken. Met meer groen in de wijken zijn we beter beschermd tegen de veranderende weersomstandigheden, zoals hevigere regenval en lange periodes van droogte.
De NMU organiseert een avond voor bewoners waar aanbieders van duurzame daken komen vertellen wat de mogelijkheden op het dak zijn en hoe je aan de slag kunt.


Programma:
19.00 uur Inloop, met koffie en thee
19.15 uur Welkom en intro door Ieke Benschop, NMU
Eduard Beekhuizen, Babylon Daken: Biodivers groen op het dak, met biobased materiaal zoals kurk en schapenwol.
Daan Bloeme, Solar Sedum: Hoe combineer je zonnepanelen en groen op je dak? Welke voordelen levert dit op en onder welke voorwaarden kan het?
Leonie Kooijman, UwGroendak, Zeist: Welke soorten groene daken zijn er gewoon om de hoek te bestellen en welke adviezen heeft UwGroendak voor de dakeigenaar?
Afsluiting en aankondiging trainingen duurzaam-dak-coaches op 20 juni en 26 september.
21.00 uur Einde

Praktische informatie

Datum: 23 mei 2023

Tijd: 19:00 – 21:00

Locatie: KunstenHuis Idea De Egeling, Egelinglaan 2B in ZeistHet is gratis, maar wel graag even aanmelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie