Victor Löw speelt Pilatus in The Passion, die dit jaar vanuit Zeist wordt uitgezonden.
Victor Löw speelt Pilatus in The Passion, die dit jaar vanuit Zeist wordt uitgezonden. Remko Modderkolk

Victor Löw is Pilatus in The Passion

7 maart 2024 om 11:32 Evenementen The Passion 2024

ZEIST Acteur Victor Löw, bekend van de televisieseries Kees & Co en Voetbalvrouwen, vertolkt dit jaar de rol van Pilatus in de veertiende editie van The Passion. Pilatus speelt een cruciale rol speelt in het Bijbelse paasverhaal dat KRO-NCRV donderdag 28 maart live vanuit Zeist brengt. 

Victor Löw zegt in een persbericht: ,,Ik ben enorm enthousiast om dit jaar Pilatus te vertolken in The Passion. Pilatus is een complex personage en ik wil zijn innerlijke strijd en dilemma’s laten zien: hij komt er op een gegeven moment achter: de situatie overstijgt mij. Pilatus moet kiezen tussen zijn geweten en de macht van het volk. Ik kijk ernaar uit om dit tot leven te brengen op het podium, in de hoop het publiek te raken.’’

Al eerder maakte de omroep bekend dat William Spaaij (Jezus), Angela Schijf (Maria), Matteo van der Grijn (Petrus), Keizer (Judas), Gaia Aikman (Maria Magdalena), Robbert Rodenburg (ongelovige Tomas) en Anita Witzier (verslaggever) onderdeel zijn van het muzikale paasevenement.

The Passion wordt vanuit Zeist uitgezonden op Witte Donderdag 28 maart om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. The Passion Talk wordt direct na de live-uitzending uitgezonden op NPO 3. Ook The Passion Hemelvaart komt dit jaar uit Zeist. Dit evenement wordt uitgezonden op vrijdag 10 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer weten? Lees dan ons The Passion-dossier met nieuws en achtergronden op https://www.denieuwsbode.nl/the-passion-2024

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie