Schapen scheren op Heidestein
Schapen scheren op Heidestein Jeannette Bruijnincx

Schapenscheerfeest op Landgoed Heidestein

10 juni 2022 om 12:04 Evenementen

ZEIST / DRIEBERGEN Op zaterdag 11 juni van 11.00 tot 16.30 uur is het jaarlijks terugkerende schapenscheerfeest op Landgoed Heidestein. Drentse heideschapen worden door scheerders van hun vacht verlost en deze vachten worden te koop aangeboden. De pasgeboren lammetjes worden volgend jaar pas geschoren.


Voor bezoekers is er die dag van alles te doen en te zien. Zo kan men zien hoe schapenwol gesponnen wordt. Kinderen kunnen een rondje met de paardenkar, hout zagen, stokken schillen of broodjes bakken. Voor gezinnen is er een wandeling langs de vijver met aardwal. Een gids vertelt over de geschiedenis van het landgoed.

HEIDESTEIN EN BORNIA Verscholen in de bossen bij Zeist liggen Heidestein en landgoed Bornia. De gemarkeerde wandelroute voert door het afwisselende bos met karakteristieke dennen en overblijfselen van de historische landgoederen. Het meest indrukwekkend zijn de uitgestrekte heidevelden. Zo leeg en weids zag de hele Utrechtse Heuvelrug er ruim honderd jaar geleden uit. Een kudde Drentse heideschapen begraast de heide. In een oude schaapskooi zit een informatiecentrum van Utrechts Landschap.


UTRECHTS LANDSCHAP Utrechts Landschap beschermt al 95 jaar natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. We kopen natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. De natuurorganisatie beheert inmiddels 5.825 hectare natuur, 25 buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden. De meeste gebieden en monumenten zijn open voor publiek. Ons werk is mogelijk dankzij de steun van 33.940 donateurs (Beschermers), 785 vrijwilligers en 82 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie