Zien we dit beeld zaterdag weer...? Of verprutsen bandieten de ontvangst van Sinterklaas door de burgemeester?
Zien we dit beeld zaterdag weer...? Of verprutsen bandieten de ontvangst van Sinterklaas door de burgemeester?

Verprutsen bandieten de feestelijke intocht in Zeist?

11 november 2022 om 08:56 Evenementen

ZEIST Aansluitend aan zijn aankomst in Nederland komt Sinterklaas op zaterdag 12 november naar Zeist. 

Op zijn paardje O-zo-snel wordt hij vergezeld door muzikale acts en vele pieten. Ook de bekende lakeien; Lila lakei en Pierre Protocollaire zullen aanwezig zijn. Het wordt nog even spannend, want al weken proberen twee bandieten de intocht van Sinterklaas te saboteren. Deze twee kapoentjes hebben al streken uitgehaald om de intocht van Sinterklaas te verstoren. Wat zal er gebeuren bij het gemeentehuis? Het ontvangstcomité kan tijdens de intocht wel wat hulp gebruiken om de bandieten in de gaten te houden, zodat het grote feest gewoon door kan gaan! Help jij ook?

Om 12.40 uur start het muzikale voorprogramma op het podium bij het gemeentehuis, door zangeres en presentatrice Laura Heijgen. 

Kinderburgemeester Yehailey Adawde, de vier wethouders van Zeist en burgemeester Koos Janssen verwelkomen Sinterklaas op het podium rond 13.00 uur. Na het ontvangst door de burgemeester en de overhandiging van de magische reservesleutel van het Slot, gaat de optocht van start.

De intocht is kleurrijk vol met muziek en verschillende acts. Er zijn dit jaar twee muziekgroepen: Jonathan uit Zeist en de muzikanten van Jong Juliana uit Amersfoort. In de weekenden na de intocht zul je regelmatig pieten rond zien lopen in het centrum. Zo kunnen ze goed in de gaten houden of de bandieten niet nog meer streken gaan uit halen. Het kan zijn dat de pieten versterking nodig hebben en jou om hulp zullen vragen. Houd hiervoor de socials van Centrum Zeist in de gaten.

Zaterdag 3 december is er een Meet & Greet met Sinterklaas in het centrum van Zeist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie