Afbeelding

Opbouwen ijsbaan op Markt Zeist ligt op schema

21 november 2023 om 13:59 Evenementen

ZEIST Op zijn knieën schuift de Zeister horecaondernemer Jop Nieuwenhuizen voorzichtig over de buizenvloer. Er is geen tijd te verliezen. Met zijn team werkt Jop deze dagen keihard aan de ijsbaan op De Markt in hartje Zeist. Vrijdagavond 24 november, tijdens Moonlight Shopping, gaat de baan open. 

Door de buizen op de vloer stroomt straks water met koelvloeistof. Om de baan te laten bevriezen is 48 uur nodig. Een simpel rekensommetje maakt duidelijk dat het water woensdag in de bak moet. ,,Maar dat gaan we redden, dat lukt,’’ vertelt de altijd positieve ondernemer. Hij roept zijn team even bij elkaar voor een foto. ,,Vrijdag ligt hier de grootste, overdekte ijsbaan van Midden-Nederland met zeshonderd vierkante meter echt ijs.’’ Daarna gaat de crew weer aan het werk. ,,It giet oan,’’ lacht Job.

Wel hoopt de organisator dat zijn evenement de komende jaren een minder spannende aanloop zal hebben. ,,Dit was niet leuk. Direct na het afbreken meld ik me bij de gemeente voor de vergunning voor de volgende editie en dan moet ik daar vervolgens zo lang op wachten dat het hele evenement op losse schroeven komt te staan. Ik hoop dat de gemeente me een principe-overeenkomst aanbiedt, bijvoorbeeld voor de komende vijf jaar.’’

Kijk voor meer informatie op www.winterwonderlandzeist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie