The Quiet Girl
The Quiet Girl Still uit de film.

Boek & Film in Figi: ‘The Quiet Girl’

1 maart 2024 om 09:40 Film

ZEIST Maandagavond 4 maart wordt in de Figi bioscoop ‘The Quiet Girl/An Cailínn Ciúin’ vertoond in de serie ‘Boek & Film’. 

Ierland 1981. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín. Cáit’s stugge oom Seán heeft meer moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze open, maar aan elke zomer komt een einde. 

De film is genomineerd voor een Oscar. Gebaseerd op ‘Pleegkind’ van Claire Keegan. 

Gerlinda Heywegen, filmprogrammamaker voor verschillende festivals zoals Film by the Sea en Film & Literatuurfestival Winternachten gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. 

Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken na afloop. Iedere bezoeker ontvangt van te voren een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film. (Alleen als emailadres bekend is). 

‘Boek & Film’ is een initiatief van Literair Zeist in samenwerking met de Figi Bioscoop. Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl. Aanvang: 19.30 uur. Kaartverkoop online via www.figi.nl of reserveer telefonisch via de Nederlandse Theater Kassa: 0900-9203.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie