Kerkendag 2022.
Kerkendag 2022. (c)

Kerkendag Zeist: 4 juni op het Zusterplein

24 mei 2023 om 07:49 hartenziel

ZEIST Op zondag Trinitatis, de zondag na Pinksteren wordt traditiegetrouw de Kerkendag gehouden, een oecumenische viering op het Zusterplein in Zeist. De viering begint om 10.00 uur en is bij mooi weer  buiten. 

Deelnemende kerken zijn: Parochie Sint Maarten, de PKN wijkgemeenten NoorderLicht, Oosterkerk, Zeist-West en de Bron, de Gemeente van Apostolische Christenen, de Nederlands Gereformeerde Kerk, de Doopsgezinde Gemeente Zeist en de Evangelische Broedergemeente.

Het thema van deze viering is: ‘Gedeeld verleden, gezamenlijke toekomst’.

Gastheer ds. Stefan Bernhard (Evangelische Broedergemeente), Marja van der Horst (lekenvoorganger Parochie Sint Maarten) en ds. Jan Minnema ( wijkgemeente de Bron) zijn de voorgangers.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door organist / pianist Niels Fischer en het Blazerskoor van de Broedergemeente.

Zangers uit de verschillende kerken ondersteunen de samenzang.

Er is kinderkerk voor kinderen vanaf 4 jaar en er is kinderoppas.

De collecte is bestemd voor een taalaanbod voor alle nieuw-ingekomenen in Zeist, onder andere in de nieuwbouw van het AZC.

U kunt uw bijdrage geven in de viering zelf of overmaken op rekening van de Raad van Kerken Zeist  NL73 RABO 01 62 19 67 09 ovv collecte Kerkendag

Na afloop van de viering is er koffie en thee en er is gelegenheid een aantal stands te bezoeken, zoals Fair Trade Zeist en Wereldwinkel.

Meer informatie: www.raadvankerkenzeist.nl of www.ebgzeist.nl  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie