Wethouder Walter van Dijk (VVD, cultureel erfgoed) opende de tentoonstelling van de Zilverkamer in het Dorpshuis in Austerlitz.
Wethouder Walter van Dijk (VVD, cultureel erfgoed) opende de tentoonstelling van de Zilverkamer in het Dorpshuis in Austerlitz. (c)

‘Zilveren herinneringen’ in Austerlitz

15 juli 2022 om 09:11 Historie

AUSTERLITZ Wethouder Walter van Dijk (VVD, cultureel erfgoed) opende woensdag in het Dorpshuis in Austerlitz een nieuwe exposite van de ZilverKamer. Tot eind september zijn daar drie vitrines opgesteld met Zeister zilverwerk, in het bezit van de Stichting ZilverKamer Zeist. 

In de vitrines is onder meer het pas verworven Avondmaalstel te zien van Spathodea, het voormalige bejaardentehuis voor Indische Nederlanders aan de Oranje Nassaulaan. Ook staat er werk van de Zeister zilversmid Benschop, en een gedeelte van de zilvercollectie van zilversmid Van Wandelen, die voor de r.-k. parochie in Austerlitz religieus vaatwerk heeft gemaakt en gerestaureerd.

De expositie is te zien op maandag tot en met vrijdag in het Dorpshuis aan de Schoolweg 2. Tijdens het Open Monumentenweekend op 10 en 11 september zijn er allerlei extra activiteiten.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie