Wethouder Walter van Dijk (VVD, cultureel erfgoed) opende de tentoonstelling van de Zilverkamer in het Dorpshuis in Austerlitz.
Wethouder Walter van Dijk (VVD, cultureel erfgoed) opende de tentoonstelling van de Zilverkamer in het Dorpshuis in Austerlitz. (c)

‘Zilveren herinneringen’ in Austerlitz

15 jul, 09:11 Historie

AUSTERLITZ Wethouder Walter van Dijk (VVD, cultureel erfgoed) opende woensdag in het Dorpshuis in Austerlitz een nieuwe exposite van de ZilverKamer. Tot eind september zijn daar drie vitrines opgesteld met Zeister zilverwerk, in het bezit van de Stichting ZilverKamer Zeist. 

In de vitrines is onder meer het pas verworven Avondmaalstel te zien van Spathodea, het voormalige bejaardentehuis voor Indische Nederlanders aan de Oranje Nassaulaan. Ook staat er werk van de Zeister zilversmid Benschop, en een gedeelte van de zilvercollectie van zilversmid Van Wandelen, die voor de r.-k. parochie in Austerlitz religieus vaatwerk heeft gemaakt en gerestaureerd.

De expositie is te zien op maandag tot en met vrijdag in het Dorpshuis aan de Schoolweg 2. Tijdens het Open Monumentenweekend op 10 en 11 september zijn er allerlei extra activiteiten.  

advertentie
advertentie
Afbeelding
Rectificatie: geen OZB, wel grotere lastenstijging voor huurder 6 uur geleden
Afbeelding
Kustroute Zeist houdt veiling voor Oekraïne 11 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist 13 uur geleden
Afbeelding
Zeister Vrijwilligersprijzen: meld jouw organisatie aan! 16 uur geleden
Afbeelding
Hans en Jack Bel aan de start: het zit in de familie 17 uur geleden
Afbeelding
Koppers van FZO speelde ooit met Daley Blind 20 uur geleden
Afbeelding
Jaap Bijl uit Zeist in Lego Masters op RTL4 gisteren