Werken van Gerard van Loon voor de zaak aan de Voorheuvel in Zeist.
Werken van Gerard van Loon voor de zaak aan de Voorheuvel in Zeist. Eigen foto

Verkoopexpositie Gerard van Loon bij Heger en van den Berg

8 september 2022 om 06:57 Kunst

ZEIST Heger en van den Berg organiseert een verkoopexpositie van de onlangs overleden bekende Zeister kunstschilder Gerard van Loon. Op zondag 11 september bent u tussen 12.00 en 16.00 uur  welkom aan de Voorheuvel 76 in Zeist.


In de loop der jaren hebben de creaties van Gerard van Loon hun weg gevonden naar kopers in binnen- en buitenland. Er zijn geregeld kunstwerken van hem richting Amerika verzonden. Maar ook in het gemeentehuis van Zeist hangen diverse werken van hem.

MINERVA Gerard van Loon heeft zijn opleiding gevolgd aan de Kunstacademie Minerva in Groningen en daar les gehad van leden van de Groninger Ploeg, onder andere van Kees de Kooning. 

OPERA Zijn tweede opleiding volgde hij aan het Koninklijk Conservatorium voor muziek in Den Haag. Daarbij was hij jaren verbonden als solist aan de Nederlandse Operastichting te Amsterdam. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. Hij werd na verloop van tijd weer kunstschilder; het beroep of eigenlijk de passie die hem al eerder in zijn greep had. 

FIGURATIEF EN ABSTRACT In zijn werk koos hij vaak voor de figuratie, waarbij stads- en dorpsgezichten, sportschilderijen en portretten zijn voorkeur hadden. Maar af en toe kon hij zich volledig overgeven aan de behoefte om abstracte werken te maken. Eén ding hebben ze gemeen: de losse toets zorgt altijd voor dynamiek in zijn werken.

HEFTIGE KLEUREN Hij was niet in een hokje te plaatsen, maar grofweg kan men zeggen dat hij opereerde op de grens van impressionisme en expressionisme. Zijn kleurgebruik is heftig en soms confronterend, maar wie daar oog voor heeft constateert altijd een mooie balans in de schilderijen.

De verkoopexpositie is op zondag 11 september van 12.00 tot 16.00 uur bij Heger en van den Berg op de Voorheuvel 76 in Zeist. Een impressie van de aangeboden werken vindt u op de website www.hegerzeist.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie