Hanny Deij, Brenda Soetens en Marian van Giezen met het predicaat 'Kern met Pit'
Hanny Deij, Brenda Soetens en Marian van Giezen met het predicaat 'Kern met Pit' Ferdinand Hoogewoud

Buurttuin Lindenhuis is Kern met Pit

23 januari 2023 om 12:01 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 21 januari 2022 heeft de Buurttuin bij het Lindenhuis het predicaat ‘Kern met Pit’ ontvangen tijdens een provinciale bijeenkomst met deelnemers.

Kern met Pit is een initiatief van de KNHM foundation en daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Dan kunnen ze achteraf een mooie subsidie in de wacht slepen en dus een wandbordje waarop staat dat zij een ‘kern met pit’ zijn.

De buurttuin naast wijkinloophuis het Lindenhuis is inderdaad binnen een jaar tijd gerealiseerd: van een saai grasveldje is een mooie bloeiende tuin gemaakt, met een deel moestuin, een deel wilde bloementuin (onderdeel van het bijenlint in Zeist) , een deel ‘boomtuin’ (met inmiddels ook een linde!) en een deel met wat grotere vaste planten. Een leuk slingerpaadje van boomschors erdoorheen maakt het compleet en aantrekkelijk.  Lavendelhagen delen het geheel in ruimtelijke kamers in.

Buurtbewoners en mensen uit andere delen van Zeist hebben geholpen om dit succes te verwezenlijken. We hopen nog heel lang met veel mensen van onze tuin te kunnen genieten. Kom eens kijken en/of mee helpen!

Wijkinloophuis het Lindenhuis

Cort van der Lindenlaan 1

www.wijkinloophuizen-zeist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie