Wedstrijd tijdens de FTC Challenge
Wedstrijd tijdens de FTC Challenge Tessa

FTC challenge op De Breul

25 januari 2023 om 10:23 Lokaal Deel je nieuws

Op De Breul in Zeist was afgelopen zaterdag een wedstrijddag van de First Tech Challenge! In deze challenge strijden zelfgebouwde robots in teams van twee tegen elkaar. Robotica teams uit Nederland en Duitsland kwamen naar Zeist om hun unieke designs te laten zien. De Breul is super trots dat ze deze wedstrijddag hebben mogen hosten! In de grote gymzaal bevonden zich de pits, waarin alle teams aan hun robot konden werken. En als je op de tweede verdieping stond had je goed uitzicht op het wedstrijdveld, perfect voor bezoekers! Er was dan ook genoeg publiek om ons aan te moedigen. Op de wedstrijddag zat de sfeer er goed in. De teams zijn heel behulpzaam, je kon gerust naar andere teams toe met je vragen. En ook alle vrijwilligers van FTC stonden klaar om je te helpen. 

Elk jaar is er een nieuwe challenge en dit jaar is de opdracht om zoveel mogelijk cones op gele stokken, de junctions, te laten vallen en daarmee zo veel mogelijk punten te halen. Voor de hoogste junction krijg je meer punten dan voor de lagere. De wedstrijd begint altijd met een 30 seconden durende autonome periode waarin de teams de robot hebben geprogrammeerd om een opdracht uit te voeren. Je kan je controllers dan dus niet gebruiken. Ook kan je voor het dubbele aantal punten in de autonome periode programmeren dat een cone op een ‘junction’ valt.  

Na 6 wedstrijden gespeeld te hebben en 3 daarvan gewonnen te hebben is het team van de Breul uiteindelijk 6e van de dag geworden! Op de vorige wedstrijd in Eindhoven waren ze 4e van de dag. Met deze prestaties staan ze op dit moment 9e in de hele League! De top 28 gaat door naar de volgende wedstrijd op 11 februari. Ze zijn dus door naar de Wedstrijd met de beste teams uit de Benelux!  

Al met al was het een erg geslaagde dag. Dankzij alle vrijwilligers die hebben meegeholpen en de teams die zijn gekomen met hun creatieve robot. Op naar de volgende wedstrijddag in Eindhoven! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie