Han Willems bij de onzorgvuldig gedichte gaten in de Van Ostadelaan.
Han Willems bij de onzorgvuldig gedichte gaten in de Van Ostadelaan. (c)

Willems: Aanzien wegen Huis ter Heide aangetast door aanleg glasvezel

21 juli 2022 om 06:28 Maatschappelijk

HUIS TER HEIDE Han Willems uit Huis ter Heide is niet te spreken over de wijze waarop glasvezel is aangelegd in zijn wijk. Hij heeft er geen vertrouwen in dat de schade binnen afzienbare tijd wordt hersteld.

De betrokken bewoner van het buurtschap meldt het volgende: ,,De afgelopen weken is in onze wijk in Huis ter Heide glasvezel aangelegd. Daarbij zijn de aanleggers nogal rigoureus te werk gegaan. 

ONLANGS VERNIEUWD De -onlangs vernieuwde- bitumen bestrating werd op zeer veel plaatsen open gezaagd. Daarna werden de brede gaten en geulen met bakstenen gevuld. Dat gebeurde op veel plaatsen slordig, met als resultaat vele gaten en niet passende mozaïeken. Het aanzien van de wegen is er zeer door achteruit gegaan. De gemeente is kennelijk met deze werkwijze akkoord gegaan. Op geen enkele wijze is er, zover kon worden nagegaan, controle op het werk geweest door de gemeente. 

GLASVEZEL Het is de inwoners van Huis ter Heide een raadsel dat dit is toegestaan. Littekens overal, en een armzalige aanblik van het wegennet. Wij vrezen dat Huis ter Heide niet het enige slachtoffer is. Was dit de prijs die wij voor glasvezel betalen?‘’

KABELS SCHIETEN Willems vraagt zich af waarom er zoveel geulen zijn gemaakt. ,,De kabels naar ons huis zijn wel onder de bestrating door geschoten. Ze maakten een gat voor het huis en nog een gat, tien meter verder, op het pad. De straten hier zijn echt geen tien meter breed, dus dat was zeker mogelijk geweest en had een hoop littekens gescheeld.’’

AFSPRAKEN In de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Zeist en de onderneming die het netwerk aanlegt zijn afspraken vastgelegd. Te zijner tijd komt er een inspectie van de staat waarin de straat is opgeleverd. 

DEGENERATIEKOSTEN In het contract met de dochtermaatschappij van KPN is vastgelegd dat die opdraait voor degeneratiekosten, de kosten die gemaakt moeten worden om de straat te herstellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie