Petra Ferdinandus - hier met haar eigen hond - is oprichter van de Dierenvoedselbank Zeist.
Petra Ferdinandus - hier met haar eigen hond - is oprichter van de Dierenvoedselbank Zeist. (c)

Dierenvoedselbank Zeist steunt baasje met geldzorgen

10 augustus 2022 om 08:58 Maatschappelijk

ZEIST Als je in de financiële problemen raakt, heb je je huisdier juist nodig. Om te voorkomen dat je in zo’n situatie afstand moet doen van je huisdier, heeft Petra Ferdinandus met Margot de Jager en Eveline van Kalken-Wagendorp de Dierenvoedselbank Zeist opgericht, een stichting.

DIERENBESCHERMING ,,Nu gaat het echte werk beginnen’’, zegt Petra Ferdinandus. De 41-jarige houtbewerkster uit Zeist is een groot dierenliefhebber. Ze heeft een hond, een kat en twee konijnen, werkte acht jaar bij de Dierenbescherming en was beheerder van de konijnen- en knaagdierenopvang in Utrecht. 

De initiatiefnemer: ,,Ik werk vooral met mijn handen in mijn eigen klus- en timmerbedrijf en miste het om iets te kunnen bijdragen aan dierenwelzijn en de maatschappij. 

VOEDSELBANK ZEIST Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die een beroep moeten doen op de Voedselbank en daar zijn natuurlijk ook mensen met dieren tussen. De Voedselbank Zeist richt zich puur op voedsel voor mensen. Met de Dierenvoedselbank richten wij ons op de dieren en dat doen we in goed overleg met de Voedselbank.’’

DONATIES WELKOM Particulieren, winkeliers, dierenartsen en groothandels kunnen diervoeding of ‘basisdingetjes’ zoals kattenbakvulling en anti-vlooienmiddel doneren, bijvoorbeeld met een beschadigde of verouderde verpakking, of met een voor verkoop te beperkte houdbaarheidstermijn. 

VERWIJSBRIEF Baasjes met een krappe portemonnee kunnen zich aanmelden. Wie bekend is bij Voedselbank Zeist kan daar een verwijsbrief krijgen. Wie daar niet bekend is moet op andere wijze aantonen dat hulp wenselijk is. De hulp wordt verstrekt voor maximaal een half jaar. Daarna volgt een nieuwe toets.

AMERSFOORT Petra verwacht dat in het eerste jaar tien tot vijftien mensen een beroep zullen doen op de Dierenvoedselbank en dat dat aantal zal groeien tot maximaal dertig. ,,In Amersfoort heb ik meegelopen bij de Dierenvoedselbank. Daar maken zeventig mensen gebruik van deze service.’’

DIERENDAG Rond Dierendag moet de officiële opening plaatsvinden op locatie, daarover is Petra nog in onderhandeling. 

De Dierenvoedselbank heeft een website: www.dierenvoedselbankzeist.nl. Informatie over donaties en hulpverzoeken kunt u mailen: info@dierenvoedselbankzeist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie