Krachtvrouwen (genomineerd in de categorie Maatschappelijk)
Krachtvrouwen (genomineerd in de categorie Maatschappelijk) Erik Kottier

Stemmen voor de Zeister Vrijwilligersprijzen 2022

15 november 2022 om 14:23 Maatschappelijk Deel je nieuws

ZEIST De nominaties van de Zeister Vrijwilligersprijzen 2022 zijn bekend. De prijzen waarbij de Zeister vrijwilligers én vrijwilligersorganisaties een podium krijgen en waar waardering voor vrijwilligerswerk centraal staat. De publieksjury is nu aan zet om te stemmen.

Uit de 36 inzendingen heeft de vakjury de volgende 12 genomineerden gekozen:

Individuele prijs: 

Kees Linnenbank (Slotstad RTV); 

Mariette Koenders (Internationaal Liedfestival Zeist); 

Herman Wierenga (Samen Duurzaam Zeist) 

Categorie Cultuur: 

Den Dollywood (Den Dolder); 

Gemengd koor Cantiamo (Austerlitz); 

Kunstkaravaan

Categorie Maatschappelijk: 

Krachtvrouwen Zeist; 

Stichting Vrienden van de Dieptetuin; 

Bermbrigade 

Categorie Zorg & Welzijn: 

NPV-Zeist vrijwilligers terminale zorg;

 Coach 4 You; 

Cliëntenraad Altrecht

 

VAKJURY De vakjury stond voor de lastige opgave om een keuze te maken uit zeer uiteenlopende aanmeldingen met een gemeenschappelijke deler: vrijwilligers in de hoofdrol. De vakjury licht toe: “Bij de individuele vrijwilligers blijkt ook dit jaar weer met hoeveel passie zij zich inzetten voor de zaak waarin zij geloven. Bij de culturele groepsprijzen viel ons de kracht op van het betrekken van de omgeving bij de vrijwilligersorganisatie. Bij de maatschappelijke groepsprijzen speelt dit jaar het thema duurzaamheid een belangrijke rol, naast de maatschappelijke bijdrage. En in de categorie ‘Zorg en Welzijn’ is het weer opvallend te zien hoeveel verschillende soorten doelgroepen de vrijwilligersorganisaties bedienen. Op basis van de aanmeldingen kunnen we alleen maar zeggen dat we in de gemeente Zeist gezegend zijn met een heel rijk netwerk van vrijwilligersorganisaties. In dat opzicht verdient iedereen een prijs, ook wanneer je niet tot de genomineerden behoort.”

 

GA STEMMEN Vanaf 14 tot 28 november kan het publiek op de genomineerden stemmen via www.vrijwilligerscentralezeist.nl. Samen met de uitkomst van het stemmen bepaalt de vakjury de winnaars. De winnaar van de individuele prijs krijgt zijn/haar eigen tegel in de Walk of Fame. Bij de groepsprijzen is per categorie een bedrag van 2.000 euro te winnen. Op 7 december, de Dag van de Vrijwilliger, maakt wethouder Laura Hoogstraten de winnaars van de Zeister Vrijwilligersprijzen 2022 bekend in het Torenlaan Theater.   

De Zeister Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van de Vrijwilligerscentrale Zeist, het Stimuleringsfonds Zorg en Welzijn Zeist en de Van Tellingen - Pul Stichting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie