Afbeelding

Casper Hamster uit Zeist werkt mee aan exoskelet

24 mei 2023 om 15:31 Maatschappelijk

ZEIST Casper Hamster (20) uit Zeist is een van de 27 studenten die in Project March een jaar full-time werken aan de ontwikkeling van een exoskelet. Dat is een robotisch pak waarmee mensen met een dwarslaesie weer kunnen opstaan en lopen.  

KRANTENWIJK

Veel mensen in deze regio zullen hem kennen. Hij zat op basisschool Ichthus, zat op scouting, voetbalde bij Jonathan, had muziekles bij Backstage en de Zeister Muziekschool en speelde in een band die zelfs heeft opgetreden in De Peppel. Op de middelbare school bezorgde hij De Nieuwsbode.

HERMAN JORDAN LYCEUM

De oud-leerling van het Herman Jordan Lyceum heeft zijn tweede jaar elektrotechniek afgerond aan de Technische Universiteit Twente. Dit jaar zet hij zich in als Embedded Systems Engineer van Project March aan de Technische Universiteit Delft. Hij houdt zich vooral bezig met de communicatie tussen de subonderdelen van het exoskelet. 

,,Mijn dagelijkse taken zijn programmeren en het ontwerpen van PCB’s. Een PCB -Printed Circuit Board- is een printpaneel dat wordt gebruikt om elektronische componenten op gecontroleerde wijze met elkaar te verbinden. Na corona zocht ik naar een mogelijkheid om in een team te werken. Het is een perfecte mogelijkheid om praktische ervaring op te doen.’’

De visie van Project March is om door middel van technologie de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren. Het gehele team werkt samen naar hetzelfde doel, waardoor iedereen ontzettend gemotiveerd is. 

NAAR HET BUITENLAND

,,Je leert samenwerken met andere disciplines en je werkt aan een project van begin tot eind.Naast het nauwe samenwerken leer ik ook veel over het zelfstandig werken binnen het gehele team. Dit jaar hoop ik te leren wat systeemintegratie inhoudt. Vooral om te zien of dat een richting is waar ik op wil. Volgend jaar ga ik zes maanden studeren in Praag.’’

Om een jaar aan de slag te zijn bij Project March is een totaal andere ervaring dan studeren. ,,Ik kijk het meeste uit naar de momenten waarin alles samenkomt, dan is er echt iets om trots op te zijn en dat het exoskelet aan het eind van het jaar werkt.’’

DESIGN PRESENTATIE

In februari heeft Project March hun Design Presentatie gehad, hier is het ontwerp van het exoskelet getoond. Dit jaar focussen zij zich op het gebalanceerd lopen, waarbij ze proberen om de krukken niet meer te gebruiken. Hierdoor zijn de handen vrij tijdens het lopen. De nieuwste toevoegingen zullen ervoor zorgen dat het exoskelet meer balans en zo een natuurlijk looppatroon heeft. Verder is een van de nieuwe innovaties een breinaansturing, waarbij het exoskelet aangestuurd wordt door de signalen uit de hersenen op te vangen. Op 21 juli 2023 zal Project MARCH VIII voor groot publiek tonen wat zij in een jaar tijd bereikt hebben.

Meer weten? Kijk op: www.projectmarch.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie