Burgemeester Janssen bezocht het diamanten paar op hun huwelijksdag, 2 november.
Burgemeester Janssen bezocht het diamanten paar op hun huwelijksdag, 2 november. (c)

Diamanten echtpaar Nieuwenhuyse: ‘We zitten niet graag stil’

7 november 2022 om 17:27 Mensen

ZEIST Cock en Greetje Nieuwenhuyse waren op 2 november zestig jaar getrouwd. De twee bekende Zeistenaren met een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van vrijwilligerswerk komen uit het westen.

Cock groeide op in Delft, Greetje in Den Haag. Ze ontmoetten elkaar toen Cock in Den Haag was gelegerd en een onderofficiersfeest bezocht. Nog geen jaar later waren ze getrouwd.

SPORTINSTRUCTEUR Sportinstructeur Cock begon als kortverbander bij de krijgsmacht. Hij werkte op Kamp Overberg, een internaat in Veenendaal en op het toenmalige jongensinternaat Beukenrode. 

TOEZICHT HOUDEN Toen hij een baan kreeg bij de Sportstichting in Zeist vestigde het echtpaar zich in Zeist. ,,Ik ben begonnen op de 1e Dorpsstraat, naast het pand waar nu de notaris zit. Mijn taak was toezicht houden op gebruik en onderhoud van de gemeentelijke sportaccommodaties, ik ging de hele dag op de fiets door Zeist. In die tijd had de gemeente het onderhoud in eigen hand; dat lag bij openbare werken.’’ 

BOSBAD DIJNSELBURG Later werd hij bedrijfsleider bij de gemeentelijke zwembaden: bosbad Dijnselburg en De Geiser. ,,Op mijn 61e ben ik met de VUT gegaan.’’ Te jong om te stoppen met werken hielp bij bij een slijterij in de winkel en werd hij voorzitter van het koor waar hij nog steeds bij zingt: Shanty Nootdweer.

KLEINZOON Het echtpaar kreeg twee dochters en een zoon en heeft inmiddels ook een kleinzoon. 

THUISZORG Greetje was in Den Haag opgeleid tot verpleegkundige en vond in Zeist werk in de zorg. Ze werkte in Huize Schaerweijde en Amandelhof maar het langste was ze actief in de thuiszorg. 

VRIJWILLIGERSWERK Dat combineerde ze met vrijwilligerswerk in de inmiddels gesloten bibliotheek in Zeist-west. Daarnaast was ze tot haar 80ste actief als gastvrouw op Slot Zeist, maar liefst 26 jaar heeft ze dat gedaan. Samen waren ze jarenlang ‘bezoekouders’ op Dennendal.

Greetje, lachend: ,,We houden geen van beide van stilzitten.’’ Dat doen ze nog steeds niet. Een paar keer per jaar is Cock actief als surveillant op de Hogeschool. Greetje schildert niet onverdienstelijk, gaat om de week naar schilderles en is lid van een leesclub die al 31 jaar bestaat. 

GENIETEN Met vakantie gingen ze altijd met de caravan naar Frankrijk. Dat werd toch te zwaar en nu genieten van hun huis met tuin in Zeist en van al hun bezigheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie