Burgemeester Janssen bezoekt Peter en Loes van der Arend.
Burgemeester Janssen bezoekt Peter en Loes van der Arend. (c)

Diamanten echtpaar Van der Arend sluit Zeist in het hart

5 september 2022 om 08:20 Mensen

ZEIST Meer dan 61 jaar geleden leerden ze elkaar kennen op een dansfuif in Delft. De vonk sloeg over; op 30 augustus waren Peter en Loes van der Arend zestig jaar getrouwd.

Peter (84) en Loes (81) zijn allebei geboren en getogen in Delft. Loes: ,,We zijn in 2005 naar Zeist verhuisd, onze dochter achterna.’’

ONDERNEMERSGEZIN Peter komt uit een ondernemersgezin en had vier winkels in Delft en Den Haag. Loes was afdelingssecretaresse op de Technische Universiteit en kwam na haar trouwen in de zaak. De komst van de Makro was reden voor het ondernemerspaar om het roer om te gooien. 

NIEUWE LOOPBAAN ,,In de laatste maanden van het jaar, de hooitijd, gaf die zaak 30 tot 40% korting op populaire artikelen. We hebben toen, in 1982, Hotel Juliana gekocht. Ik heb de winkels leegverkocht en afgehandeld, mijn vrouw en dochter zijn begonnen in het hotel, midden in de TU-wijk. Juliana hebben we in drie jaar tijd van één naar drie sterren getild. De hele familie werkte mee. We hebben daar een uiterst plezierige tijd gehad.’’

EREPENNING In hun Delftse tijd was Peter bestuurlijk zeer actief bij ondernemersverenigingen en serviceclubs. Het leverde hem een koninklijke onderscheiding en de erepenning van de stad op. 

In 2000 ging het echtpaar met pensioen door de verkoop van Hotel Juliana. 

PAROCHIE Eenmaal in Zeist bleef het tweetal actief. Loes was tien jaar wijkcontactpersoon voor de parochie en Peter? Die had zich voorgenomen om het rustig aan te doen...  

DRIJVENDE KRACHT Hij werd bestuurslid van de parochie, van de KBO, Gilde Zeist, hij was een van de trekkers van de dag van het religieus erfgoed. Hij was en is een van de drijvende krachten bij de iPadcursussen voor senioren, waarbij zijn vrouw ook enige tijd actief is geweest. En hij geeft rondleidingen in de Sint Josephkerk. 

Met drie kinderen, zeven kleinkinderen en een achterkleinkind voelt het diamanten paar zich rijk. Samen fietsen en bridgen ze graag.

Het huwelijksfeest is gevierd met een weekend dat de kinderen hebben georganiseerd en een feestelijk samenzijn in de Biltsche Hoek.

FANTASTISCH Of het ze bevalt, in Zeist? Peter: ,,In een straal van honderd meter vind je de AH, de visboer en de kaasboer.’’ Loes: ,,De kapper is vlakbij, We hebben een ideaal appartement waar je heerlijk op het terras kunt zitten. Zeist is fantastisch. We tellen onze zegeningen.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie